Τράπεζες
21-09-2021 | 11:48

Τρ. Πειραιώς: Σε συζητήσεις με την Bain Capital για πώληση μη εξυπηρετούμενων συμβάσεων leasing

Newsroom
Μοιράσου το
Τρ. Πειραιώς: Σε συζητήσεις με την Bain Capital για πώληση μη εξυπηρετούμενων συμβάσεων leasing
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε συζητήσεις με την Bain Capital για την πώληση χαρτοφυλακίου συμβάσεων leasing βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς, στην προσπάθειά της να εκκαθαρίσει τον ισολογισμό της από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο πηγές κοντά στην τράπεζα.

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν σημειώσει πρόοδο στην προσπάθειά τους να πουλήσουν, να διαγράψουν ή να αναδιαρθρώσουν δισεκατομμύρια ευρώ επισφαλούς χρέους που συσσωρεύτηκε στη διάρκεια της τελευταίας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα, η Moody's αναβάθμισε τις τέσσερις συστημικές τράπεζες με θετικό outlook στην αξιολόγησή τους, κίνηση την οποία απέδωσε στη βελτίωση της ποιότητας των assets τουw και στις καλές προοπτικές για περαιτέρω ενίσχυση της επαναλαμβανόμενης κερδοφορίας τους.

Το χαρτοφυλάκιο συμβάσεων leasing της Τράπεζας Πειραιώς, ονόματι Sunshine, έχει ακαθάριστη λογιστική αξία περίπου 530 εκατ. ευρώ. 

Πέρυσι τον Ιούνιο, η Bain Capital Credit, μονάδα της Bain Capital, αγόρασε μη εξυπηρετούμενα εταιρικά δάνεια αξίας 1,6 δισ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα.

Το 2018 η Πειραιώς είχε συμφωνήσει να πουλήσει εξασφαλισμένα, μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια αξίας 1,45 δισ. ευρώ στην Bain Capital Credit στο πλαίσιο προσπαθειών μείωσης των NPLs.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.