Manchester United: Άνοδος 81,7% στα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα εν μέσω πανδημίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Manchester United: Άνοδος 81,7% στα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα εν μέσω πανδημίας
Σε διάστημα ενός έτους μέχρι τις 30 Ιουνίου, ο αθλητικός όμιλος ειχε έσοδα 254,8 εκατ. στερλίνων από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Τα έσοδα από τα δικαιώματα τηλεοπτικών μεταδόσεων βοήθησαν την Manchester United να αντισταθμίσει τις απώλειες που προκάλεσε η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού.

Σε διάστημα ενός έτους μέχρι τις 30 Ιουνίου, ο αθλητικός όμιλος ειχε έσοδα 254,8 εκατ. στερλίνων από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις, σημειώνοντας άνοδο κατά 81,7% από τα έσοδα ύψους 14,2 εκατ. στερλίνων που είχε παρουσιάσει έναν χρόνο νωρίτερα.

Όμως, από την άλλη πλευρά, λόγω των «κλειστών θυρών» κατά την διάρκεια των ποδοσφαιρικών αγώνων, εξαιτίας των μέτρων ασφαλείας Covid, τα έσοδα από τις ημέρες των αγώνων «έπεσαν» στα 7,1 εκατ. στερλίνες, από τα 89,8 εκατ. στερλίνες, ένα χρόνο νωρίτερα.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ομίλου Ed Woodward, αυτή η χρονιά ήταν μία από τις πιο δύσκολες στην ιστορία της Manchester United, όμως πρόσθεσε πως «Αν και ο οικονομικός αντίκτυπος από την πανδημία είναι ορατός, η συνεχιζόμενη δύναμη του ομίλου είναι επίσης ξεκάθαρη και όλοι όσοι συνδέονται με το club μπορούν να είναι περήφανοι για το σθένος που έχουμε δείξει, αυτές τους δύσκολους καιρούς».

Σύμφωνα με το BBC, τα συνολικά ετήσια έσοδα του ομίλου «έπεσαν» στις 494,1 εκατ. στερλίνες από τις 509 εκατ. στερλίνες που είχαν καταγράψει τον προηγούμενο χρόνο. Ενώ το 2020 η United είχε ανακοινώσει πως είχε πτώση 70 εκατ. στερλίνων στα αναμενόμενο έσοδα, ως άμεση απόρροια της πανδημίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider