Επιχειρήσεις | Διεθνή
13-09-2021 | 13:52

Uber: Εργαζόμενοι και όχι ελεύθεροι επαγγελματίες οι οδηγοί στην Ολλανδία

Newsroom
Μοιράσου το
«Έχασε» ακόμα μία «μάχη» η Uber - Εργαζόμενοι και όχι ελεύθεροι επαγγελματίες οι οδηγοί στην Ολλανδία
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ακόμα μία δικαστική διαμάχη «έχασε» η Uber Technologies Inc. σχετικά με τα δικαιώματα των εργαζομένων / οδηγών της στην Ολλανδία.

Η απόφαση αναφέρει πως οι οδηγοί που μεταφέρουν επιβάτες, σε «κούρσες» μέσω της εφαρμογής Uber, καλύπτονται από τον συλλογικό εργασιακό νόμο, καθώς καλύπτει όλα τα κριτήρια ενός συμβολαίου εργασίας. Με αυτή την απόφαση, η Uber καλείται να πληρώσει πρόστιμο 50.000 ευρώ στο τοπικό Σωματείο Εργαζομένων στο Άμστερνταμ.

Μέχρι στιγμής η Uber αντιμετώπιζε τους εργαζομένους ως ελεύθερους επαγγελματίες / συνεργάτες, ενώ σε ανακοίνωση της αναφέρει πως θα κάνει έφεση στο δικαστήριο. 

«Είμαστε απογοητευμένοι από αυτή την απόφαση επειδή γνωρίζουμε πως η πλειοψηφία των οδηγών επιθυμούν να παραμείνουν ανεξάρτητοι» δήλωσε σχετικά ο Maurits Schönfeld, Γενικός Διευθυντής της Uber στη Βόρεια Ευρώπη, προσθέτοντας πως «οι οδηγοί δεν θέλουν να χάσουν την ελευθερία του να επιλέγουν αν, πότε και πού θα εργαστούν».

Δεν είναι η πρώτη δικαστική διαμάχη που χάνει η Uber. Τον Μάρτιο δικαιώθηκαν περισσότεροι από 70.000 οδηγοί της Uber στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας θα ενσωματωθούν στο εργατικό δυναμικό της εταιρείας, με πλήρης απασχόληση και παροχή επιδομάτων, την κατοχύρωση του ελάχιστου μισθού, άδειες εορτών και συμμετοχή στο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα της εταιρείας. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αύξηση κοντά στο 92% για τις υπηρεσίες Uber και Lyft λόγω... έλλειψης οδηγών

Η Yandex εξαγοράζει την Uber έναντι 1 δισ. δολαρίων από ρώσικη υπηρεσία παράδοσης τροφίμων

Uber: Καθαρά έσοδα 1,1 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε για το β' τρίμηνο