Στην εξαγορά της start-up CipherTrace προχωρά η Mastercard

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην εξαγορά της start-up CipherTrace προχωρά η Mastercard
Στην εξαγορά της νεοφυούς εταιρείας blockchain analytics CipherTrace προχώρησε η Mastercard, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το ακριβές ύψος της προσφοράς.

Στην εξαγορά της νεοφυούς εταιρείας CipherTrace προχώρησε ο κολοσσός του τομέα πληρωμών Mastercard, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την πρόθεση των μεγάλων εταιρειών του πλανήτη να προχωρήσουν στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Οι ανακοινώσεις έλαβαν χώρα την Πέμπτη, ωστόσο η Mastercard δεν αποκάλυψε το ακριβές ύψος της προσφοράς για την αμερικανική νεοφυή εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της ανάπτυξης εργαλείων που θα συνδράμουν τις επιχειρήσεις να βάλουν τέρμα στις παράνομες συναλλαγές ψηφιακών νομισμάτων.

Η CipherTrace, που εδρεύει στο Menlo Park της Καλιφόρνια, αποτελεί μία από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες start-up στον τομέα του blockchain analytics, ενώ στους ανταγωνιστές της συγκαταλέγονται οι επίσης νεοφυείς Chainalysis από τη Νέα Υόρκη και η βρετανική Elliptic.

«Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία έχουν τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίσουν το εμπόριο, από τη διενέργεια καθημερινών ενεργειών, όπως οι πληρωμές, έως τον μετασχηματισμό των οικονομιών, καθιστώντας τες πιο αποδοτικές», τόνισε ο πρόεδρος του τμήματος κυβερνοχώρου και πληροφοριών της Mastercard, Ajay Bhalla, σημειώνοντας παράλληλα πως «η ταχεία ανάπτυξη του οικοσυστήματος των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων δημιουργεί την ανάγκη να διασφαλιστεί η αξιοπιστία και η ασφάλειά του».

Στην ανακοίνωσή της, η Mastercard υπογράμμισε πως η συμφωνία για την εξαγορά της CipherTrace θα αποτελέσει σημαντικό βοήθημα προς τους πελάτες της τόσο σε σχέση με την προστασία τους από τυχόν παράνομες συναλλαγές, όσο και αναφορικά με την συμμόρφωσή τους στους υφιστάμενους κανόνες κατά την υλοποίηση των δικών τους προσφορών ψηφιακών νομισμάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider