Επιχειρήσεις | Διεθνή
02-09-2021 | 21:01

GΜ: Διακόπτει την παραγωγή σε μονάδες στην Β. Αμερική λόγω έλλειψης τσιπ

Newsroom
Μοιράσου το
GΜ: Διακόπτει την παραγωγή σε μονάδες στην Β. Αμερική λόγω έλλειψης τσιπ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στη διακοπή της παραγωγής οχημάτων σε αρκετές μονάδες της σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό προχωρά η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία General Motors, καθώς η έλλειψη ημιαγωγών (τσιπς) δεν καθιστά εφικτή τη συνέχιση των εργασιών.

Αναλυτικότερα, η General Motors με ανακοίνωσή της την Πέμπτη ανέφερε πως οκτώ ακόμα παραγωγικές μονάδες στις τρεις προαναφερθείσες χώρες θα διακόψουν προσωρινά τη λειτουργία τους, ενώ η αναστολή της παραγωγής θα συνεχιστεί σε ορισμένες ακόμα.

Η χρονική διάρκεια της διακοπής της παραγωγής στην πλειοψηφία των μονάδων θα είναι δύο εβδομάδες, ενώ δύο μονάδες σε Ιντιάνα και Μεξικό θα κλείσουν από τις 13 Σεπτεμβρίου για διάστημα επτά ημερών.

«Παρά το γεγονός πως η κατάσταση παραμένει πολύπλοκη και αρκετά ρευστή, διαβεβαιώνουμε πως οι προσπάθειές μας για εξεύρεση λύσεων με στόχο την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων θα αποδώσουν αυτά που περιμένουμε», ανέφερε η αυτοκινητοβιομηχανία στην ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο μήνα, η General Motors είχε κάνει λόγο για μείωση της παραγωγής κατά 100.000 οχήματα στις μονάδες της Βορείου Αμερικής κατά το δεύτερο μισό του έτους, ενώ παράλληλα σημειώνεται πως η GM κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021 προχώρησε στην πώληση συνολικά 1,3 εκατ. οχημάτων παγκοσμίως.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.