Αύξηση κοντά στο 92% για τις υπηρεσίες Uber και Lyft λόγω... έλλειψης οδηγών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αύξηση κοντά στο 92% για τις υπηρεσίες Uber και Lyft λόγω... έλλειψης οδηγών
Στις αρχές Ιουλίου, οι οδηγοί των εφαρμογών Uber και Lyft βρίσκονταν σχεδόν 40% κάτω από τη συνολική δυνατότητα.

Κοντά στο 92% έχει αυξηθεί το κόστος για τις υπηρεσίες της Lyft και της Uber από τον Ιανουάριο του 2018 έως και τον Ιούλιο του 2021, σύμφωνα με έκθεση της Rakuten Intelligence, καθώς συνεχίζεται η έλλειψη οδηγών, με τους χρήστες των εφαρμογών να παρατηρούν αυξημένους χρόνους αναμονής.

Στις αρχές Ιουλίου, οι οδηγοί των εφαρμογών Uber και Lyft βρίσκονταν σχεδόν 40% κάτω από τη συνολική δυνατότητα. Σύμφωνα με το CNBC, οι εταιρείες ελπίζουν πως θα αντιστρέψουν την «τάση φυγής» από τον κλάδο επενδύοντας εκατομμύρια δολάρια ανεβάζοντας τις ελάχιστες τιμές και τα μπόνους για τους οδηγούς.

Σύμφωνα με την ιστότοπο της Uber, οι οδηγοί της υπηρεσίας αμείβονται με 22 δολάρια την ώρα, σε πόλεις όπως το Ορλάντο και με 37 δολάρια την ώρα σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη. Ενώ η Lyft έχει μια μακρά λίστα κινήτρων και μπόνους για τους οδηγούς της. Όμως για αυτούς που η εργασία σαν οδηγός σε αυτές τις πλατφόρμες είναι η κύρια εργασία τους, οι μισθοί και τα κίνητρα δεν είναι αρκετά, με αποτέλεσμα να αναζητούν αλλού εργασία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider