ΔΕΗ Blue: «Πυκνώνει» το δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Κώστας Δεληγιάννης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΗ Blue: «Πυκνώνει» το δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
Διαγωνισμός για την κατασκευή 100 νέων ταχυφορτιστών δημόσιας πρόσβασης ανά την Ελλάδα, καθώς και 584 οικιακών-επαγγελματικών φορτιστών

Ένα «κύμα» 100 νέων ταχυφορτιστών σχεδιάζει να προσθέσει στο υφιστάμενο δίκτυό της για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων η ΔΕΗ, στο πλαίσιο του σχεδίου της εταιρείας να πρωταγωνιστήσει στην παροχή υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας, μέσω του νέου brand «ΔΕΗ Blue».

Η εγκατάσταση των καινούριων δημόσιων σημείων φόρτισης θα γίνει από τον ανάδοχο του διαγωνισμού που προκήρυξε η ΔΕΗ στα μέσα Αυγούστου, και ο οποίος θα προκύψει από τις προσφορές που θα υποβληθούν έως τις 2 Σεπτεμβρίου.

Η εταιρεία ή οι εταιρείες που θα επιλεγούν μέσω της διαδικασίας αυτής θα εγκαταστήσουν 50 ταχυφορτιστές εναλλασσομένου ρεύματος και ισχύος 22 KW, 50 με μία και 50 με δύο υποδοχές φόρτισης. Από αυτούς, οι 70 προορίζονται για την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, ενώ οι 30 για την υπόλοιπη επικράτεια.

Ο ανάδοχος του διαγωνισμού θα αναλάβει επίσης τη συντήρηση δημόσιων φορτιστών του δικτύου της ΔΕΗ. Έτσι, μεταξύ άλλων αναλάβει τις εργασίες προληπτικής συντήρησης 488 δημόσιων σημείων φόρτισης ανά την Ελλάδα, καθώς και την επισκευή 42 φορτιστών, όταν παραστεί ανάλογη ανάγκη.

Παράλληλα, μέσω του διαγωνισμού και στο πλαίσιο των ολοκληρωμένων υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης που επιδιώκει να παράσχει η ΔΕΗ, θα καλυφθούν και οι ανάγκες ιδιωτών και επιχειρήσεων που θα επιλέξουν τη «ΔΕΗ Blue» για την εγκατάσταση φορτιστή στην οικία ή στις εγκαταστάσεις τους. Έτσι, η εταιρεία που θα προκριθεί από τη διαδικασία θα επιφορτιστεί επίσης με την εγκατάσταση 584 οικιακών και επαγγελματικών φορτιστών, από τους οποίους οι 58 θα είναι ταχυφορτιστές.

Το μεγαλύτερο πανελλαδικά δίκτυο

Όπως επισημάνθηκε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Γ. Στάσση στις αρχές Ιουλίου, κατά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της «ΔΕΗ Blue», ως ηγέτιδα δύναμη στον χώρο της ενέργειας, αποστολή της ΔΕΗ είναι να φέρει την ηλεκτροκίνηση στη χώρα, δημιουργώντας με πολύ γοργούς ρυθμούς το μεγαλύτερο πανελλαδικά δίκτυο δημόσια προσβάσιμων φορτιστών.

Το δίκτυο αυτό συνδυάζεται από υπηρεσίες που κάνουν ακόμη πιο «ευέλικτη» τη διαδικασία φόρτισης, καθώς ο χρήστης μπορεί να ενημερώνεται όσο ασχολείται με άλλες δραστηριότητες για τον χρόνο φόρτισης, για το κατά πόσο το δίκτυο χρειάζεται μέρος από την ενέργεια που έχει ήδη στην μπαταρία του, για ειδικά πακέτα που μπορεί να απολαμβάνει μέσω της υπηρεσίας φόρτισης που χρησιμοποιεί.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στα στελέχη της επιχείρησης, ήδη από τις αρχές Ιουλίου, η «ΔΕΗ Blue» είχε σπάσει το φράγμα των 300 δημόσια προσβάσιμων φορτιστών, με σκοπό τα επόμενα χρόνια να υπερδιπλασιαστεί η εγκατεστημένη βάση, με την αύξηση του δικτύου στους 1.000 δημόσιους φορτιστές. Απώτερος στόχος είναι, μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, η εταιρεία να έχει εγκαταστήσει 10.000 σε όλη την επικράτεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider