Διεθνή
20-08-2021 | 10:58

«Σχετικά ασταθείς» οι μετοχές της Robinhood μετά την αρχική δημόσια προσφορά

Newsroom
Μοιράσου το
«Σχετικά ασταθείς» οι μετοχές της Robinhood μετά την αρχική δημόσια προσφορά
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στις 29 Ιουλίου 2021, η Robinhood Markets Inc πραγματοποίησε την αρχική δημόσια προσφορά της (IPO). Παρόλο που η μετοχή ξεκίνησε δύσκολα, με τις τιμές να πέφτουν σύντομα κάτω από την τιμή IPO (περίπου 38 δολάρια ΗΠΑ ανά μετοχή), η τιμή κλεισίματος στις 9 Αυγούστου ήταν 56,83 δολάρια ΗΠΑ ανά μετοχή, αναφέρει η CapitalPanda.

Ο Jim Cramer του CNBC, στην τηλεοπτική εκπομπή Mad Money, στις 2 Αυγούστου, δήλωσε πως πιστεύει ότι οι μετοχές της Robinhood μπορούν να αγοραστούν στα σημερινά τους επίπεδα – δήλωση που έγινε προτού οι μετοχές πραγματοποιήσουν ένα άλμα περίπου 50%. Πρότεινε ότι η μεσιτεία έχει λαμπρό μέλλον επειδή προσαρμόζεται στις οικονομικές προτιμήσεις των νεότερων ατόμων. 

Ο Cramer έκανε επίσης μια σύγκριση μεταξύ Robinhood και Square: «Καθώς η Robinhood επεκτείνεται σε άλλες μορφές χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένων των καρτών  «αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα», θεωρώ ότι ο στρατός των 22 εκατομμυρίων χρηστών του [CEO Vlad Tenev] θα αυξηθεί και θα γίνει πιο ισχυρός». «Γι' αυτό σας λέω ότι η Robinhood μπορεί να αγοραστεί σε αυτό το σημείο», πρόσθεσε ο Cramer. «Εάν η Square μπορεί να συγκεντρώσει το 10% σε αυτήν τη συμφωνία με την Afterpay, φανταστείτε τι θα μπορούσε να κάνει η Robinhood αν αποκτήσει κάποιον άλλο στον κλάδο – για παράδειγμα την Affirm. Η μετοχή θα εκτιναχθεί στα ύψη».

Η 4η Αυγούστου ήταν μια άγρια ημέρα διαπραγμάτευσης για τη μετοχή της Robinhood. Η μετοχή έκλεισε κατά 50,4% σε τιμή γύρω στα 70 δολάρια ΗΠΑ και κάποια στιγμή άγγιξε τα 85 δολάρια ΗΠΑ, η οποία θα ήταν κατά 81% άνοδος από την τιμή της προηγούμενης ημέρας.

Ένας από τους πιθανούς λόγους ήταν η απόφαση της Cathie Wood της ARK Investment Management να προσθέσει περισσότερα μερίδια της Robinhood σε διάφορα ταμεία και ειδικότερα στο ARK Fintech Innovation ETF (το οποίο κατέχει περίπου 680.000) και στο ARK Innovation ETF (κατέχει περίπου 4,88 εκατομμύρια μετοχές).

Ο John Heagerty της Atlantic Equities έχει αποδώσει υπερβολικά υψηλή βαθμολογία στη Robinhood και 65 δολάρια ΗΠΑ ανά τιμή μετοχής - «Φαίνεται ότι η ARK Investments πήρε μεγάλο μερίδιο και φαίνεται ότι εμπλέκονται και οι έμποροι λιανικής». Και πρόσθεσε: «Δεν είναι φυσιολογικό μια μετοχή αυτού του μεγέθους να κινείται τόσο γρήγορα. Νομίζω ότι θα αποτρέψει θεσμικούς επενδυτές».

Δεδομένου ότι η κερδοσκοπική δραστηριότητα εξερράγη φέτος - οι day traders σε online chatrooms κατάφεραν να δημιουργήσουν μαζικές, σύντομες πιέσεις σε εταιρείες όπως η GameStop και η AMC Entertainment - και η Robinhood συνέβαλε σημαντικά σε αυτό.

Σύμφωνα με το CNN Business, μόνο τρεις αναλυτές προσφέρουν 12μηνη πρόβλεψη τιμής για την Robinhood Markets Inc. Ο μέσος στόχος είναι 65 δολάρια ΗΠΑ (πιθανή αύξηση 14,5% από την τιμή κλεισίματος της 9ης Αυγούστου), η χαμηλή εκτίμηση είναι 45 δολάρια ΗΠΑ (πιθανή πτώση 20,7%) και υψηλή εκτίμηση είναι 151,20 δολάρια ΗΠΑ (πιθανή αύξηση του συγκλονιστικού 166,4 %). *

Ανάλυση από την CapitalPanda

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.