Facebook και Google σχεδιάζουν ένα νέο υποθαλάσσιο δίκτυο για να ενισχύσουν τη συνδεσιμότητα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Facebook και Google σχεδιάζουν ένα νέο υποθαλάσσιο δίκτυο για να ενισχύσουν τη συνδεσιμότητα
Το δίκτυο θα ονομάζεται «Apricot cable» και θα επεκτείνεται σε 12.000 χλμ. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το 2024.

Η βελτίωση της συνδεσιμότητας στην Ασία είναι ο στόχος του νέου σχεδίου που «υπογράφουν» η Facebook και η Google.

Σύμφωνα με τους Financial Times, το σχέδιο των δύο τεχνολογικών γιγάντων της Silicon Valley είναι η δημιουργία ενός υποθαλάσσιου δικτύου που θα συνδέει την Ιαπωνία με την νοτιο-ανατολική ασία, καθώς θέλουν να ενισχύσουν τις επενδύσεις σε υποδομές διαδικτύου, ειδικά σε περιοχές που έχουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Το «Apricot cable» όπως θα ονομάζεται, οι εργασίες για το οποίο αναμένεται να ξεκινήσουν το 2024, θα επεκτείνεται σε 12.000 χλμ και θα συνδέσει την Ιαπωνία, την Ταϊβάν, το Γκουάμ, τις Φιλιππίνες την Ινδονησία και την Σιγκαπούρη.

Δεν έχει γίνει γνωστό το εκτιμώμενο κόστος της επένδυσης. Όμως πρόκειται για ένα έργο που φαίνεται να είναι η βελτιωμένη εκδοχή του «Pacific Light Cable» ενός υποθαλάσσιου δικτύου που η Facebook και η Google «έβαλαν στο συρτάρι» το 2020, μετά από προειδοποιήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης για λόγους ασφαλείας.

Την τελευταία δεκαετία, οι τεχνολογικές εταιρείες όπως οι, Google, Facebook και Amazon έχουν ηγετική θέση στη δημιουργία υποδομών παγκοσμίως, ειδικά σε αναπτυσσόμενες χώρες, όπως η Ινδονησία και οι Φιλιππίνες, χώρες που αυξάνουν σημαντικά την «κατανάλωση» Internet.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider