Alibaba: «Μηδενική ανοχή» στην σεξουαλική παρενόχληση μετά την απόλυση του μάνατζερ της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Alibaba εισήγαγε μια σειρά νέων μέτρων που αποσκοπούν στην πρόληψη της σεξουαλικής παρενόχλησης και επίθεσης.

Η Alibaba εισήγαγε μια σειρά νέων μέτρων που αποσκοπούν στην πρόληψη της σεξουαλικής παρενόχλησης και επίθεσης.

Η κίνηση έρχεται αφού μια γυναίκα υπάλληλος κατηγόρησε τον επόπτη της Γουάνγκ Σενγκουέν και έναν πελάτη της Alibaba για σεξουαλική επίθεση.

Ο Γουάνγκ απολύθηκε και η Alibaba έλαβε πειθαρχικά μέτρα εναντίον άλλων υπαλλήλων, όπως της Τζούντι Τονγκ, της επικεφαλής της. Ο CEO του κινεζικού κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου Ντάνιελ Ζανγκ επέκρινε το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού, λέγοντας ότι «δεν έδωσε αρκετή προσοχή και φροντίδα στους ανθρώπους μας».

Εκτός από την απόλυση, ο Γουάνγκ ερευνάται επίσης από την αστυνομία στην πόλη Τζινάν για τους ισχυρισμούς που σχετίζονται με σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου, προσπαθώντας να περιορίσει τη δυσφήμιση από το περιστατικό, ανέφερε σε επιστολή προς τους υπαλλήλους ότι θα δημιουργήσει μια γυναικεία επιτροπή. Η επιτροπή θα είναι το «όργανο λήψης αποφάσεων για θέματα που σχετίζονται αλλά δεν περιορίζονται στην πρόληψη της σεξουαλικής παρενόχλησης και θα αναφέρεται απευθείας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Alibaba», ανέφερε η εταιρεία.

Η πενταμελής επιτροπή της Alibaba θα τεθεί υπό την ηγεσία της αναπληρώτριας επικεφαλής της ομάδας, Τζέιν Τζιάνγκ.

Η επιτροπή θα ορίσει μια ανεξάρτητη ομάδα εργασίας «υπεύθυνη για τη διερεύνηση τυχόν καταγγελιών και αναφορών που σχετίζονται με σεξουαλική παρενόχληση και σεξουαλική επίθεση».

Η Alibaba είπε επίσης ότι θα αναθεωρήσει τον κώδικα συμπεριφοράς της εταιρείας για να βελτιώσει τις πρακτικές και τα μέτρα που σχετίζονται με τη σεξουαλική παρενόχληση και την πρόληψη της σεξουαλικής επίθεσης. Θα δημιουργήσει επίσης έναν «Κώδικα δεοντολογίας για την πρόληψη της σεξουαλικής παρενόχλησης», προκειμένου να «εντατικοποιηθεί η πολιτική μηδενικής ανοχής μας απέναντι στη σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά», ανέφερε η εταιρεία.

Η γυναίκα, η οποία κατηγόρησε τον Γουάνγκ για σεξουαλική επίθεση, ισχυρίζεται ότι ο διευθυντής την ανάγκασε να πιει υπερβολικά κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού δείπνου στο Τζινάν ένα βράδυ στα τέλη Ιουλίου. Είπε ότι ξύπνησε το επόμενο πρωί γυμνή στο κρεβάτι της στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της. Η υπάλληλος είπε ότι θυμάται αόριστα τον Γουάνγκ να τη φιλάει και να την αγγίζει το προηγούμενο βράδυ στο δωμάτιό της.

Ανέφερε το περιστατικό σε μια ανάρτηση στο intranet της Alibaba. Οι ισχυρισμοί έγιναν viral όταν η ανάρτηση κοινοποιήθηκε αργότερα στο Weibo, την κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που μοιάζει με το Twitter.

Η Alibaba δήλωσε ότι έχει δημιουργήσει μια ομάδα που θα «εξετάζει και θα εξαλείφει την ακατάλληλη συμπεριφορά στο χώρο εργασίας που αναφέρεται από τους υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων, αλλά χωρίς περιορισμό, σε θέματα όπως η κουλτούρα καταναγκαστικής κατανάλωσης αλκοόλ και τα άνοστα σχόλια που κάνουν τον χώρο εργασίας άβολο».

«Οι εργαζόμενοι θα έχουν άνευ όρων υποστήριξη για να αρνηθούν κάθε είδους καταναγκαστική κατανάλωση αλκοόλ», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Alibaba: Απέλυσε διευθυντή που παραδέχτηκε ότι παρενόχλησε σεξουαλικά υπάλληλο

gazzetta
gazzetta reader insider insider