Alibaba: Απέλυσε διευθυντή που παραδέχτηκε ότι παρενόχλησε σεξουαλικά υπάλληλο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Alibaba: Απέλυσε διευθυντή που παραδέχτηκε ότι παρενόχλησε σεξουαλικά υπάλληλο
Η Alibaba προχώρησε στην απόλυση ενός μάνατζερ, που κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση και τιμώρησε άλλους υπαλλήλους, καθώς ο κινεζικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου ψάχνει τρόπους να περιορίσει τη ζημια της φήμης του.

Η Alibaba προχώρησε στην απόλυση ενός μάνατζερ, που κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση και τιμώρησε άλλους υπαλλήλους, καθώς ο κινεζικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου ψάχνει τρόπους να περιορίσει τη ζημία που έχει υποστεί η φήμη του.

Το σαββατοκύριακο, μια γυναίκα υπάλληλος δημοσίευσε μια ανάρτηση στο εσωτερικό δίκτυο της Alibaba στην οποία κατηγορούσε τον επόπτη της Wang Chengwen και έναν υπάλληλο της εταιρείας για σεξουαλική επίθεση. Οι ισχυρισμοί έγιναν viral όταν η ανάρτηση δημοσιεύτηκε στο Weibo, μια κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, αντίστοιχη του Twitter.

Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι ο Wang την ανάγκασε να πιει παραπάνω στη διάρκεια επαγγελματικού δείπνου στην Jinan, ένα βράδυ στα τέλη Ιουλίου. Την επόμενη ημέρα ξύπνησε γυμνή στο κρεβάτι της στο ξενοχοχείο. Όπως είπε, θυμάται αμυδρά τον Wang να τη φιλάει και να την αγγίζει το προηγούμενο βράδυ.

Ο μάνατζερ παραδέχτηκε ότι προχώρησε σε πιο οικείες πράξεις με μεθυσμένη γυναίκα υπάλληλο, σύμφωνα με επιστολή που εστάλη στους εργαζόμενους από τον CEO της Alibaba, Daniel Zhang. To memo πρόσθετε ότι ο απολυμένος διευθυντής «δεν θα προσληφθεί ποτέ ξανά».

«Το αν έχει διαπράξει βιασμό ή απρέπεια που παραβιάζει το νόμο θα το ορίσει η δικαιοσύνη,» αναφέρει το memo.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider