Διεθνή
11-08-2021 | 16:00

Google: Μειώνει τους μισθούς όσων επιλέξουν την τηλεργασία στις ΗΠΑ

Newsroom
Μοιράσου το
Google: Μειώνει τους μισθούς όσων επιλέξουν την τηλεργασία στις ΗΠΑ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Με περικοπή μισθού κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι της Google στις ΗΠΑ που θα επιλέξουν να εργάζονται μόνιμα με τηλεργασία. Σύμφωνα με το BBC, ο τεχνολογικός γίγαντας αναδιαμορφώνει τις μισθολογικές καταστάσεις και έχει δημιουργήσει ένα «υπολογιστή μισθού» που επιτρέπει στους εργαζόμενους να υπολογίσουν το νέο τους μισθό ανάλογα με το αν θα εργάζονται από το σπίτι ή από το γραφείο.

Η πανδημία του κορονοϊού και τα υποχρεωτικά lockdowns απέδειξαν, τόσο στους εργαζόμενους, όσο και στις επιχειρήσεις, πως η εργασία εξ αποστάσεως είναι εφικτή. 

Παρότι η ίδια η εταιρεία έχει ανακοινώσει πως αναβάλλει μέχρι και τις 18 Οκτωβρίου την «επιστροφή στο γραφείο» λόγω της έξαρσης στη μετάλλαξη Δέλτα, γνωστοποίησε επίσης ότι θα απαιτήσει από τους εργαζόμενους που επιστρέφουν στο γραφείο να έχουν εμβολιαστεί, ξεκινώντας από τις ΗΠΑ τις επόμενες εβδομάδες.

Η νέα οδηγία της Google δεν φαίνεται να χαροποιεί τους εργαζόμενους που κινδυνεύουν να δουν μείωση στο μισθό τους από 5% έως και 15%, ανάλογα με την πόλη στην οποία εργάζονται, αν και το προηγούμενο διάστημα έδειξε πως δεν υπήρξε αρνητική μεταβολή στην αποδοτικότητα τους, λόγω της τηλεργασίας. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Google αναβάλλει την επιστροφή στην εργασία μέχρι τον Οκτώβριο, θα απαιτήσει εμβολιασμούς