Citigroup: Υποχρεωτικός εμβολιασμός ενόψει της επιστροφής των υπαλλήλων στα γραφεία τους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Citigroup: Υποχρεωτικός εμβολιασμός ενόψει της επιστροφής των υπαλλήλων στα γραφεία τους
Οι εργαζόμενοι σε αυτά τα γραφεία «αναμένεται να επιστρέψουν τουλάχιστον για δύο ημέρες την εβδομάδα και απαιτείται εμβολιασμός» από τις 13 Σεπτεμβρίου.

Η Citigroup ανακοίνωσε στους υπαλλήλους της ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν για την Covid-19 πριν επιστρέψουν στα γραφεία τους, καθιστώντας την μία από τις λίγες μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ που έλαβε αυτή τη στάση.

Η κίνηση ανακοινώθηκε την Τρίτη ως μέρος των σχεδίων της τράπεζας να επαναφέρει περισσότερους εργαζόμενους στα εταιρικά γραφεία στην περιοχή της Νέας Υόρκης, καθώς και στο Σικάγο, τη Βοστώνη, την Ουάσινγκτον και τη Φιλαδέλφεια, σύμφωνα με δημοσίευμα του LinkedIn από την επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της τράπεζας, Σάρα Βέχτερ.

Οι εργαζόμενοι σε αυτά τα γραφεία «αναμένεται να επιστρέψουν τουλάχιστον για δύο ημέρες την εβδομάδα και απαιτείται εμβολιασμός» από τις 13 Σεπτεμβρίου, είπε η Βέχτερ. «Δεδομένου του αυξημένου αριθμού εργαζομένων που επιστρέφουν σε αυτά τα κτίρια και της μετάλλαξης δέλτα στις ΗΠΑ, υιοθετούμε αυτήν την προσέγγιση για να εξασφαλίσουμε έναν ασφαλή χώρο εργασίας».

Οι περισσότερες μεγάλες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των JPMorgan Chase και Goldman Sachs, συνιστούν στους υπαλλήλους τους να εμβολιαστούν, αλλά δεν το απαιτούν. Μια εξαίρεση είναι η Morgan Stanley: Η τράπεζα είπε στους υπαλλήλους τον Ιούνιο ότι όσοι επιστρέφουν στα κεντρικά γραφεία της στη Νέα Υόρκη και σε άλλα μεγάλα γραφεία πρέπει να εμβολιαστούν.

Η εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης δέλτα έχει θέσει ερωτήματα στα εταιρικά σχέδια περισσότερων υπαλλήλων στους χώρους εργασίας, ωθώντας ορισμένες εταιρείες να επιβάλλουν τα εμβόλια ή να αναβάλουν τις ημερομηνίες επιστροφής. Η Citigroup και η JPMorgan επανεισήγαγαν πρόσφατα την υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από τον εμβολιασμό.

Στην Citigroup, οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε εταιρικά γραφεία εκτός από αυτά που αναφέρονται θα συνεχίσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως, είπε η Βέχτερ. Η τράπεζα ενθάρρυνε «έντονα» τους υπαλλήλους του υποκαταστήματος να εμβολιαστούν, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Αυτά είναι τα σχέδιά μας από σήμερα, και σας διαβεβαιώ ότι αν αλλάξουν τα γεγονότα, θα αλλάξουμε και εμείς», δήλωσε η Βέχτερ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider