Δεν ενθουσίασε η Amazon στο β' τρίμηνο - Η εικόνα από έσοδα και κέρδη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν ενθουσίασε η Amazon στο β' τρίμηνο - Η εικόνα από έσοδα και κέρδη
Μεικτά ήταν τα μηνύματα προς τους επενδυτές, από τα μεγέθη που ανακοίνωσε η Amazon για το β' τρίμηνο.

Μεικτά ήταν τα μηνύματα προς τους επενδυτές, από τα μεγέθη που ανακοίνωσε η Amazon για το β' τρίμηνο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα 113,08 δισ. δολαρίων (αυξημένα κατά 27% σε ετήσια βάση), έναντι 115,2 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές σύμφωνα με έρευνα της Refinitiv.

Αυτό είναι το τρίτο συναπτό τρίμηνο της Amazon όπου τα έσοδα ξεπερνούν τα 100 δισ. δολάρια.

Από την άλλη, καλύτερη ήταν η εικόνα στο σκέλος της κερδοφορίας, με την Amazon να ανακοινώνει 15,12 δολάρια ανά μετοχή έναντι 12,30 δολάρια ανά μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Amazon πραγματοποίησε τη δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της κατά το β' τρίμηνο, καθώς τον Μάιο, δήλωσε ότι θα αποκτήσει τα MGM Studios έναντι 8,45 δισ. δολαρίων. Το προτεινόμενο deal εξετάζεται από την FTC, όπως ανέφερε η Wall Street Journal.

Επιπλέον αυτό ήταν και το τρίμηνο που σηματοδότησε το τέλος του Τζεφ Μπέζος από το «τιμόνι» της Amazon.

Ποιος ανέλαβε το τιμόνι του αμερικανικού success story;

Ο Άντυ Τζάσσυ ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία, αμέσως μετά την αποφοίτηση του από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ το 1997 και θεωρείται ως ο φυσικός διάδοχος του Μπέζος στο τιμόνι της Amazon. «Ο Τζάσσυ είναι ο πιο προσγειωμένος CEO που θα συναντήσετε», είχε δηλώσει πρώην υπάλληλος στο Business Insider. Αρκετοί, ακόμη, συμφωνούν, αν και υπογραμμίζουν πόσο «σκληρός» μπορεί να είναι ο επί θύραις CEO της Amazon. «Δεν ανέχεται να τον κοροϊδεύουν. Όσοι δεν καταβάλλουν τις μέγιστες δυνατές προσπάθειες στα επιχειρηματικά μίτινγκ δεν έχουν δεύτερη ευκαιρία τουλάχιστον για μεγάλο διάστημα«, ανέφερε ένας πρώην διευθυντής της AWS, ο Σκοτ Τσάνσελορ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider