Η εταιρεία του OxyContin βάζει μπροστά το σχέδιο αναδιάρθρωσης - Προς επίλυση περίπου 3.000 αγωγές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η εταιρεία του OxyContin βάζει μπροστά το σχέδιο αναδιάρθρωσης - Προς επίλυση περίπου 3.000 αγωγές
Το σχέδιο της Purdue στοχεύει στην επίλυση περίπου 3.000 αγωγών που ασκήθηκαν από αμερικανικές κοινότητες ισχυριζόμενες ότι ο εταιρεία και οι πλούσιοι ιδιοκτήτες της οικογένειας Sackler συνέβαλαν στην κρίση των οπιοειδών.

Δεκαπέντε πολιτείες των ΗΠΑ φαίνεται να κατέληξαν σε συμφωνία με την Purdue Pharma, τον κατασκευαστή του συνταγογραφούμενου παυσίπονου OxyContin, ανοίγοντας το δρόμο προς μια διευθέτηση τουλάχιστον 4,5 δισ. δολαρίων και επιλύοντας χιλιάδες περιπτώσεις οπιοειδών.

Έτσι, οι πολιτείες αποφάσισαν να αποσύρουν την αντίθεσή τους στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Purdue, σε αντάλλαγμα για την κυκλοφορία εκατομμυρίων εγγράφων και επιπλέον 50 εκατ. δολαρίων από μέλη της οικογένειας Sackler, ιδιοκτήτες της εταιρείας.

Πέραν τούτου και οι πιστωτές ψήφισαν υπέρ του σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρείας που θα προσφέρει δισεκατομμύρια δολάρια στις κυβερνήσεις που μήνυσαν την εταιρεία για το ρόλο της στην κρίση οπιοειδών των ΗΠΑ.

Πάνω από το 95% των ψήφων ήταν υπέρ του σχεδίου, ανέφερε η εταιρεία σύμφωνα με διεθνή μέσα.

Το σχέδιο της Purdue στοχεύει στην επίλυση περίπου 3.000 αγωγών που ασκήθηκαν από αμερικανικές κοινότητες ισχυριζόμενες ότι ο εταιρεία και οι πλούσιοι ιδιοκτήτες της οικογένειας Sackler συνέβαλαν στην κρίση των οπιοειδών που έχει κόστισε τη ζωή περίπου 500.000 ανθρώπων από το 1999, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider