Πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη: Μειωμένες κατά 2 εκατομμύρια σε σύγκριση με την προ πανδημίας εποχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη: Μειωμένες κατά 2 εκατομμύρια σε σύγκριση με την προ πανδημίας εποχή
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πούλησαν σχεδόν 2 εκατομμύρια λιγότερα οχήματα στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο σε σύγκριση με δύο χρόνια πριν, καθώς η ανάκαμψη του κλάδου στην περιοχή υστερεί σε σχέση με αυτή που παρατηρείται σε ΗΠΑ και Κίνα.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πούλησαν σχεδόν 2 εκατομμύρια λιγότερα οχήματα στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο σε σύγκριση με δύο χρόνια πριν, καθώς η ανάκαμψη του κλάδου στην περιοχή υστερεί σε σχέση με αυτή που παρατηρείται σε ΗΠΑ και Κίνα.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 13% τον Ιούνιο σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, οδηγώντας το σύνολο για τους πρώτους έξι μήνες στα 6,49 εκατομμύρια οχήματα, σύμφωνα με την Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA). Ενώ το νούμερο αντιστοιχεία σε αύξηση κατά 27% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2020, είναι πολύ χαμηλότερο σε σχέση με τα επίπεδα που είχε συνηθίσει η βιομηχανία πριν την πανδημία.

Ο αργός ρυθμός εμβολιασμού στην Ευρώπη και η παράταση των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού συγκράτησαν τις πωλήσεις το τελευταίο έτος, ενώ η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών περιορίζει επίσης την ικανότητα των αυτοκινητοβιομηχανιών να διατηρούν απόθεμα.

Η βραδύτερη ανάκαμψη των πωλήσεων έχει μικρό αντίκτυπο στα καθαρά κέρδη των VW και Stellantis NV, των δύο μεγαλύτερων εταιρειών κατασκευής αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Η πρώτη επωφελείται από τις ισχυρές πωλήσεις στην Κίνα, ενώ η δεύτερη αντλεί έσοδα από τη δημοτικότητα των πολυτελών Jeep και των οχημάτων pickup Ram στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider