Ελλάδα
15-07-2021 | 09:18

Στη σουηδική Beijer Ref περνά το 80% της Inventor

Νίκη Παπάζογλου
Μοιράσου το
inventor
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στα χέρια της σουηδικής Beijer Ref περνά το 80% της ελληνικής Inventor, με τη δυνατότητα η πρώτη να αποκτήσει και το εναπομείναν μερίδιο της ελληνικής εταιρείας, εισερχόμενη δυναμικά στην ελληνική αγορά κλιματιστικών και ηλεκτρικών συσκευών σπιτιού.

Η Inventor, με εμπειρία στην κατηγορία κλιματισμού από το 1966, διαθέτει τα brand Inventor, GE appliances και Haier στην ελληνική αγορά, και τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στην Αθήνα ενώ έχει ιδρύσει και θυγατρική εταιρεία στη Ρουμανία, η οποία ηγείται των διεθνών πωλήσεων όχι μόνο στα Βαλκάνια αλλά σε πολλές περισσότερες χώρες παγκοσμίως και έχει ανοίξει εμπορικό γραφείο και στην Κίνα. Η εταιρεία που απασχολεί περί τα 80 άτομα, σημειώνει υψηλή κερδοφορία τα τελευταία  χρόνια, με ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 19% και ανάπτυξη EBIT της τάξης του 40% από την βασική της δραστηριότητα που είναι η διάθεση των προϊόντων της στα δίκτυα λιανικής και στο δίκτυο επαγγελματιών κλιματισμού. Ωστόσο η Inventor συνεργάζεται και με μεγάλα marketplaces όπως η Amazon, γεγονός που θα προσφέρει στην Beijer Bef ένα νέο κανάλι διανομής. 

Όσο για την Beijer Ref αποτελεί τον μεγαλύτερο χονδρέμπορο ψύξης παγκοσμίως, ο οποίος διατηρεί περί τις 70 θυγατρικές εταιρείες σε Ευρώπη, Ασία-Ειρηνικό και Αφρική. Οι ετήσιες πωλήσεις της ανέρχονται στα 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ, σε 37 χώρες. Ο όμιλος εταιρειών, παρέχει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων που καλύπτουν τους τομείς της εμπορικής ψύξης, της βιομηχανικής ψύξης, του κλιματισμού και της θέρμανσης, σε πελάτες σε όλο τον κόσμο. H Beijer Ref η οποία απασχολεί περί τα 4.000 άτομα, είναι εισηγμένη στο Large Cap του δείκτη Nasdaq του χρηματιστηρίου της  Στοκχόλμης και τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στο Malmo.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση οι δύο εταιρείες υπέγραψαν δεσμευτική συμφωνία, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από την Αρχή Ανταγωνισμού της Ρουμανίας. Η διαδικασία της εξαγοράς αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2021. 

Ωστόσο όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση η διοίκηση και τα στελέχη της  Inventor θα συνεχίσουν να λειτουργούν με την ίδια φιλοσοφία, τόσο στη διανομή όσο και στην επικοινωνία, συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία, με έμφαση στην τεχνολογία.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι με αυτή την προσθήκη: η Inventor προσθέτει αξία και ανταγωνιστικότητα στον όμιλό μας. Παράλληλα, η Ελλάδα είναι μία εντελώς νέα αγορά για τη Beijer Ref, γεγονός που βοηθά τη στρατηγική ανάπτυξής μας. Οι προοπτικές της Inventor είναι πολύ μεγάλες προοπτικές και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την εταιρεία μαζί με τους πελάτες μας και τη διοίκηση», ανέφερε σχετικά ο κ. Per Bertland, CEO of Beijer Ref.

«Είναι τιμή μας να συνεργαστούμε με την Beijer Ref. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα αναπτύξουμε τις προοπτικές μας μαζί με την Beijer Ref, και που θα επιτύχουμε τους στόχους μας, ακολουθώντας τη στρατηγική μας και υλοποιώντας το επιχειρηματικό μας πλάνο με την προστιθέμενη αξία αυτής της συνεργασίας» τόνισε από πλευράς του ο κ. Γιώργος Ασημακόπουλος, CEO του ομίλου Inventor. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.