Ελλάδα
08-07-2021 | 13:14

Στην περαιτέρω ανάπτυξη του 5G και στην σταδιακή κατάργηση του 3G προχωρά η Wind

Newsroom
Μοιράσου το
Στην περαιτέρω ανάπτυξη του 5G και στην σταδιακή κατάργηση του 3G προχωρά η Wind
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε σταδιακή κατάργηση του δικτύου 3G μέχρι και το τέλος του 2022, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση των δικτύων νέας γενιάς 4G/4G+ και 5G από το φάσμα που θα απελευθερωθεί , προχωρά η WIND Ελλάς.

«Το 5G και οι απίστευτες δυνατότητές του θα κάνουν πραγματικότητα, όσα κάποτε απλά φανταζόμασταν (τηλεϊατρική, AR / VR, αυτοκινούμενα οχήματα, κ.α.) γι’ αυτό και η WIND φροντίζει να επενδύει όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους για να αυξήσει γρήγορα την πληθυσμιακή κάλυψη του νέου δικτύου πανελλαδικά» αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωσή της.

Ειδικότερα όπως διευκρίνισε η εταιρεία η σταδιακή απενεργοποίηση του 3G θα αρχίσει από τον Ιούνιο του 2022 με στόχο να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2022. Από σήμερα μέχρι και τότε βέβαια η Wind συνεχίζει και την επέκτασή του 5G σε όλο και περισσότερες πόλεις, με το δίκτυο να αγγίζει ήδη σήμερα σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, μέγιστες ταχύτητες που ξεπερνούν το 1Gbps, προσφέροντας στους συνδρομητές αξεπέραστη εμπειρία.

Να υπενθυμίσουμε ότι στα οφέλη του 5G συγκαταλέγονται 

  • η έως και 100 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα, σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα, στα hotspot σημεία - το δίκτυο μπορεί να συνδέσει μεταξύ τους έως και 1.000.000 συσκευές ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.
  • οι απίστευτες ταχύτητες έως10 Gbps χάρη στις οποίες περιεχόμενο μεγέθους 5GB που χρειαζόταν περίπου 13΄, με το 5G να κατεβαίνει σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα.
  • οι σχεδόν μηδενικές καθυστερήσεις (latency). Να σημειωθεί ότι ο χρόνος απόκρισης θα κατέβει στο 1 χιλιοστό του δευτερολέπτου, με ταυτόχρονη αξιοπιστία επικοινωνίας στο 99,999%, καθιστώντας την όποια καθυστέρηση αδύνατο να την αντιληφθεί κανείς.

Σημειωτέον ότι η κατάργηση του 3G δικτύου δεν επηρεάζει τις υπηρεσίες φωνής και μηνυμάτων (SMS), οι οποίες θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται κανονικά μέσω WIND 4G/4G+, που έχει 100% κάλυψη πανελλαδικά και μέσω 5G που η κάλυψη μέχρι το τέλος του 2021 θα φθάνει το 30%. H πρόσβαση στο Internet μέσω του δικτύου κινητής WIND, θα γίνεται πλέον μόνο από συσκευές που υποστηρίζουν δίκτυο 4G ή 5G με κάρτες τεχνολογίας U-SIM. Οι συνδρομητές WIND με κάρτα παλαιάς τεχνολογίας μπορούν να την αντικαταστήσουν εντελώς δωρεάν, ενώ μπορούν να επωφεληθούν μοναδικών εκπτώσεων για την απόκτηση συσκευής νέας γενιάς μέσα από τα καταστήματα WIND.

«Τα τελευταία χρόνια η χρήση του internet από κινητό έχει αυξηθεί ραγδαία. Με σκοπό να στηρίξουμε τη συνεχώς αυξημένη ζήτηση για data επενδύουμε στα δίκτυα νέας γενιάς 4G και 5G και απελευθερώνουμε το φάσμα που χρησιμοποιεί το δίκτυο 3G ώστε να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία internet, να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και να προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία χρήστη στους πελάτες μας», ανέφερε σχετικά ο Γενικός Διευθυντής Δικτύου της WIND, Νίκος Πανόπουλος. 

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η BC Partners και το dejavu με Wind - Κλείνει του Γκίκα

United Group: Μετασχηματίζουμε την Νova, αποχαιρετάμε την Forthnet, ενδιαφερόμαστε για την Wind

COSMOTE 5G: Πάνω από 40 πλέον οι πιστοποιημένες συσκευές smartphones