Πώς θα λειτουργούν τα κέντρα διασκέδασης – Για εμβολιασμένους ή με rapid test η είσοδος

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς θα λειτουργούν τα κέντρα διασκέδασης – Για εμβολιασμένους ή με rapid test η είσοδος
Τι προβλέπει η ΚΥΑ του υπουργείου Ανάπτυξης που εκδόθηκε σήμερα με μέτρα έως τις 12 Ιουλίου.

Μόνο με εμβολιασμένους, νοσήσαντες και όσους έχουν υποβληθεί τις προηγούμενες 48 ώρες σε ράπιντ τεστ θα λειτουργούν από σήμερα οι ανοιχτοί χώροι των νυχτερινών κέντρων (περιλαμβανομένων και αυτών με ανοιγόμενη οροφή}, ενώ οι κλειστοί χώροι θα παραμείνουν σε αναστολή λειτουργίας.

Τα παραπάνω προβλέπει η ΚΥΑ του υπουργείου Ανάπτυξης που εκδόθηκε σήμερα με τα μέτρα έως τις 12 Ιουλίου.

Τα νυχτερινά κέντρα θα λειτουργούν με πληρότητα 25% ενώ επιτρέπονται μόνο καθήμενοι με ανώτατο αριθμό τα 10 άτομα ανά τραπέζι. Η χρήση του μπαρ επιτρέπεται με τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί, απόσταση ενάμισι μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό. Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής.

Μόνο καθήμενοι πελάτες επιτρέπονται και στα καταστήματα εστίασης, επίσης με 10 άτομα ανά τραπέζι ενώ για τη λειτουργία των υπηρεσιών catering και τη λειτουργία των εξωτερικών χώρων δεξιώσεων προβλέπεται ανώτατο όριο παρουσίας τα 300 άτομα (εφαρμοζομένης και της πρόβλεψης για τη φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών, με την επιφύλαξη τυχόν αναγκαίων κινήσεων για την πραγματοποίηση της δεξίωσης).

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα όπως έχει ανακοινώσει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ισχύουν αυστηρές κυρώσεις στους παραβάτες ενώ θα επιβάλλεται προσωρινή αναστολή λειτουργίας από την πρώτη κιόλας παράβαση.

Συγκεκριμένα:

  • στα καταστήματα κάτω των 200 τ.μ προβλέπεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεση σφράγιση από την επόμενη ημέρα της παράβασης για 7 ημέρες.
  • Στα καταστήματα άνω των 200 τ.μ πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση σφράγιση -από την επόμενη ημέρα της παράβασης- για 7 ημέρες
  • Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στα 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινά την επόμενη ημέρα και για 15 ημέρες, ενώ σε τυχόν τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια.

Εν αναμονή των αποφάσεων των ειδικών

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων συνεδριάζει εκ νέου σήμερα με φόντο την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα εισηγηθεί νέα μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι όσον αφορά στη λειτουργία της εστίασης και των νυχτερινών κέντρων μετά τις 15 Ιουλίου σύμφωνα με όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί, οι κλειστοί χώροι θα χωριστούν, ανάλογα με την επιλογή που θα δηλώνουν οι ιδιοκτήτες στη σχετική πλατφόρμα, σε αμιγείς, δηλαδή μόνο με εμβολιασμένους ή νοσήσαντες από κορονοϊό και μεικτούς, με πελάτες και τους μη εμβολιασμένους, εφόσον έχουν υποβληθεί σε ράπιντ ή μοριακό τεστ. Η μεγάλη άνοδος των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες ωστόσο, έφερε στο προσκήνιο, συζητήσεις και δεύτερες σκέψεις σχετικά με τον προγραμματισμό που έχει γίνει.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης αποκλειστικά για όσους έχουν εμβολιαστεί εφόσον, όπως είπε, υπάρξει σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.