«Πράσινη» επένδυση «πέντε αστέρων» στο εγκαταλελειμμένο πρώην Camping της Βούλας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πράσινη» επένδυση «πέντε αστέρων» στο εγκαταλελειμμένο πρώην Camping της Βούλας
Το project της Grivalia Hospitality που φιλοδοξεί να αναβαθμίσει την παραλία της Βούλας. Οι φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις του ανάδοχου.

Μια ακόμα εμβληματική επένδυση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, που αφορά στην αναβάθμιση της παραλίας της Βούλας – και μαζί ολόκληρου του παραλιακού μετώπου της Αθήνας – δρομολογείται ύστερα από ακινησία πολλών ετών. Ο λόγος για την εκτεταμένη ανάπλαση του επί πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένου χώρου του πρώην «Κάμπινγκ της Βούλας», η οποία αναμένεται να εκκινήσει άμεσα από την ανάδοχο εταιρία, συμφερόντων της Grivalia Hospitality.

Η ανάπλαση αυτή θα σημάνει όχι μόνο την αναγέννηση του χώρου, αλλά και το πρώτο στάδιο μιας επένδυσης στρατηγικής σημασίας για την Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Εκεί όπου οι επισκέπτες αντικρίζουν έναν απαξιωμένο χώρο, εντελώς εγκαταλελειμμένο από το κράτος, μία εστία μόλυνσης, θα αναδειχθεί ένα πεντάστερο Glamping, το οποίο όχι μόνο θα αναβαθμίσει τη Βούλα και την εξυπηρέτηση του συνόλου των πολιτών και των επισκεπτών του δήμου, αλλά θα αποτελέσει μια νέα και σταθερή πηγή εσόδων για το κράτος και τον δήμο.

Στον αντίποδα των διάσπαρτων σκουπιδιών, των βρόμικων στάσιμων νερών, της μη επισκεψιμότητας του χώρου τις βραδινές ώρες λόγω της σωρείας παράνομων πράξεων που ελάμβαναν χώρα, των υπό εγκατάλειψη και κατάρρευση κτηρίων, των παράνομων «εξοχικών» και των παραπηγμάτων, θα αναδειχθεί μια πράσινη όαση, η οποία θα δημιουργήσει ένα νέο πράσινο πνεύμονα στο νότιο κομμάτι της Αθήνας.

Ο χώρος θα καθαριστεί πολύ σύντομα και, αφού εκκενωθούν με ευθύνη του Δήμου τα κατειλημμένα, τα ημι-ερειπωμένα και άλλα επικίνδυνα υφιστάμενα κτίσματα, θα αρχίσει η ριζική αναβάθμιση της έκτασης με ορίζοντα ολοκλήρωσης της επένδυσης εντός του 2022.

Ο πράσινος πνεύμονας σε μια καθαρή και τακτοποιημένη έκταση δεν θα θυμίζει σε τίποτε τον σκουπιδότοπο στον οποίο το καλοκαίρι του 2019 ξέσπασε ακόμη και πυρκαγιά κατόπιν εμπρησμού, η οποία ευτυχώς ελέγχθηκε από την Πυροσβεστικής πριν προλάβει να απειλήσει τον παρακείμενο χώρο του ΠΙΚΠΑ και τις ζωές των παιδιών με ειδικές ανάγκες που φιλοξενούνται σε αυτό.

Το κομβικό αυτό σημείο στο κέντρο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, δίπλα από το κέντρο της Γλυφάδας και της Βούλας, θα πάψει πια να είναι ένα υπόδειγμα εγκατάλειψης και η ανάδοχος εταιρία συμφερόντων της Grivalia Hospitality, χάρη στην επένδυση ύψους 12 εκατ. ευρώ, θα προχωρήσει σε μια σειρά δραστικών παρεμβάσεων:

● Θα φυτέψει περισσότερα από 450 νέα δέντρα.

● Θα εφαρμόσει μέτρα αποδοτικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων – μεταξύ των οποίων η φύτευση ειδών με μειωμένες απαιτήσεις νερού.

● Θα διατηρήσει την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία.

● Θα δημιουργήσει, με την ολοκλήρωση της επένδυσης, πάνω από 350 νέες θέσεις εργασίας.

● Με ευθύνη της θα αναβαθμιστεί η ελεύθερη πρόσβασης παραλία και θα ολοκληρωθεί η κατασκευή νέου χώρου δημόσιου πάρκινγκ.

● Σύμφωνα με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό θα σημειωθούν νέες αναπτύξεις και αναπλάσεις τμημάτων των υφιστάμενων κτισμάτων, τόσο περιορισμένες και τόσο ήπιες ώστε η συνολική κάλυψη της έκτασης με κτήρια να φτάνει μόλις τα 2.091,06 τ.μ. σε σύνολο έκτασης 56 στρεμμάτων.

● Έχει προγραμματίσει κρίσιμες «πράσινες» παρεμβάσεις: χρησιμοποίηση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον για τα κτίσματα και τις βοηθητικές εγκαταστάσεις και δημιουργία δικτύου για χρήση μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων με σταθμούς φόρτισης.

● Θα αναπτύξει πολυτελείς σκηνές (Glamping), κάποιες και μς προδιαγραφές φιλοξενίας ΑμεΑ, 22 τουριστικά δωμάτια τύπου «bungalow», τρία εστιατόρια / αναψυκτήρια, χώρους δραστηριοτήτων για παιδιά και εφήβους, κέντρο αναζωογόνησης, περιπάτων κ.ά.

● Επιπρόσθετα αναλαμβάνει, μέσω δωρεάς της στον Δήμο, τη μελέτη και κατασκευή νέου αγωγού ομβρίων, ο οποίος θα επιλύσει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρούσε εδώ και πολλά χρόνια την ευρύτερη περιοχή.

Όλες αυτές οι παρεμβάσεις θα αλλάξουν το σημερινό θέαμα που επικρατεί στο πρώην «Κάμπινγκ Βούλας». Στη θέση του θα αναδειχθεί ένας ολικά αναβαθμισμένος χώρος, στολίδι για το νότιο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας, ένας πράσινος πνεύμονας και ένας απολύτως λειτουργικός παραλιακός χώρος ελεύθερης πρόσβασης, ο οποίος θα προσφέρει στους πολίτες εξαιρετικά αναβαθμισμένες υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσικός (Grivalia Hospitality): Στα 110 εκατ. ευρώ τα «Αστέρια Γλυφάδας», συνεργασία με «One & Only»

Ποια είναι τα σχέδια της Grivalia και ποιες οι συνέργειες με τη Eurobank

gazzetta
gazzetta reader insider insider