Ελλάδα
01-07-2021 | 16:41

AXIA Ventures Group: Financial Advisor της Qualco στην τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων άνω των 90 ημερών της ΔΕΗ

Newsroom
Μοιράσου το
AXIA Ventures Group: Financial Advisor της Qualco στην τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων άνω των 90 ημερών της ΔΕΗ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

To κλείσιμο της συναλλαγής τιτλοποίησης ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων άνω των 90 ημερών με ονομαστικό ποσό έκδοσης περί τα 325 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε σήμερα η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η AXIA Ventures Group ενήργησε ως Financial Advisor της Qualco S.A. σχετικά με το διορισμό της ως Sub-Servicer των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Το χωρίς αναγωγή Πρόγραμμα στη ΔΕΗ καλύπτεται από ένα χαρτοφυλάκιο απαιτήσεων από συμβάσεις ενεργών ή μη πελατών, με μία ή περισσότερες ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις άνω των 90 ημερών. Το Πρόγραμμα έχει συνολική διάρκεια 5 ετών, συμπεριλαμβανομένης μιας περιόδου 2 ετών όπου λειτουργεί ως ανακυκλούμενο και μίας περιόδου 3 ετών όπου θα αποπληρωθεί από το προϊόν των εισπράξεων από τις προαναφερθείσες απαιτήσεις.

Η Qualco ενεργεί ως Sub-Servicer του Προγράμματος, ενώ η ΔΕΗ ως Servicer. Οι επενδυτές του Προγράμματος είναι οι CarVal Investors, η Deutsche Bank AG και υπό διαχείριση κεφάλαια της PIMCO.

Αυτή η συμφωνία είναι η δεύτερη τιτλοποίηση απαιτήσεων της Εταιρείας μετά την αρχική τιτλοποίηση  ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων έως και 60 ημερών, αξίας 260 εκατ. ευρώ. Και οι δύο τιτλοποιήσεις αποδεικνύουν την αξιοπιστία και τη στήριξη της ΔΕΗ από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

Η κα. Χριστίνα Αναγνωσταρά, Managing Director Investment Banking της AXIA δήλωσε: «Η υπογραφή αυτής της τιτλοποίησης ορόσημο αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της ΔΕΗ να διαφοροποιήσει την κεφαλαιακή της δομή και να ενισχύσει περαιτέρω τη ρευστότητά της. Ο ρόλος της Qualco ως Sub-Servicer είναι καθοριστικής σημασίας δεδομένης της εξειδίκευσής της στον τομέα της ενέργειας, της καινοτόμου προσέγγισής της στις λύσεις διαχείρισης χρεών καθώς και της χρήσης κορυφαίων τεχνολογικών υποδομών για την εξυπηρέτηση χρεών. Ήταν πραγματικά ευχαρίστησή μας να είμαστε μέρος αυτής της μοναδικής συναλλαγής και να μας εμπιστευθεί τόσο η τοπική όσο και η διεθνής κοινότητα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.