Intracom Holdings: Οι προοπτικές του ομίλου – Έρχονται ειδήσεις από την Intrakat

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Intracom Holdings: Οι προοπτικές του ομίλου – Έρχονται ειδήσεις από την Intrakat
Ο Σωκράτης Κόκκαλης, στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Intracom Holdings αναφέρθηκε στον κατασκευαστικό-ενεργειακό βραχίονα του γκρουπ, την Intrakat, και στις προοπτικές που ανοίγονται στα προσεχή χρόνια.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Intracom Holdings, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν τα σημαντικά γεγονότα του 2020 και οι προοπτικές του Ομίλου για τα επόμενα χρόνια. Ο πρόεδρος της Εταιρίας κ. Σωκράτης Κόκκαλης εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον του Ομίλου, τονίζοντας ότι ο Όμιλος περιλαμβάνει δύο πρωτοπόρες στον κλάδο τους εταιρίες, την INTRASOFT INTERNATIONAL και την IDE, καθώς και την INTRAKAT.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης, στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Intracom Holdings αναφέρθηκε στον κατασκευαστικό-ενεργειακό βραχίονα του γκρουπ, την Intrakat, και στις προοπτικές που ανοίγονται στα προσεχή χρόνια.

Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η αναφορά του ότι «το επόμενο χρονικό διάστημα επιφυλάσσει για την INTRAKAT ευχάριστες ειδήσεις. Η διεύρυνση των δραστηριοτήτων της στην ενέργεια, ειδικά στην πράσινη ενέργεια, θα είναι πολύ σημαντική».

Προϊδεάζοντας έτσι για νέες εξελίξεις στον απόηχο της πρόσφατα αναγγελθείσας συγχώνευσης της Intrakat με τη ΓΑΙΑ ΑΝΕΜΟΣ και εν όψει του mega επιχειρηματικού/επενδυτικού πλάνου και στον ενεργειακό χώρο, πέραν των κατασκευών, των ΣΔΙΤ, των Παραχωρήσεων, των απορριμμάτων και του real estate/τουρισμού.

Ο κ. Δημήτρης Κλώνης, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Intracom Holdings παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του 2020 τόνισε: «To 2020 η ΙΝTRACOM μέσω των θυγατρικών της κατόρθωσε να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στην πανδημία, άντεξε. Τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου περιορίστηκαν μεν, σε ελεγχόμενο επίπεδο δε, ενώ έχουν τεθεί στέρεες βάσεις για ισχυρή ανάπτυξη στα αμέσως επόμενα χρόνια».

Συνεχίζοντας την παρουσίασή του, ο κ. Δ. Κλώνης αναφέρθηκε με έμφαση σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης και ESG ανακοινώνοντας παράλληλα ότι εντός του 2021 θα δημοσιοποιηθεί η πρώτη έκθεση ESG του Ομίλου με βάση τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα GRI και SASB. «Η πορεία προς την βιώσιμη ανάπτυξη δεν είναι μόνο τεχνικό θέμα αλλά αλλαγή κουλτούρας. Πρέπει να πειστούμε όλοι, ότι αυτό θα είναι το νέο μοντέλο ζωής», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Κλώνης ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του.

Στη συνέχεια ο κύριος Κλώνης αναφέρθηκε με έμφαση στο ισχυρό ανεκτέλεστο του Ομίλου, που ανήλθε σε €1,4 δις. σηματοδοτώντας τη δυναμική των εταιριών για γρήγορη ανάκαμψη. Ολοκληρώνοντας την παρουσίασή του ο κ. Δ. Κλώνης και αναφερόμενος στις προοπτικές του Ομίλου, το ‘Project 2030’ όπως το αποκάλεσε, είπε: «Στόχος μας είναι η μεγιστοποίηση της αξίας του Ομίλου, σε ταχύτατα μεταβαλλόμενο περιβάλλον με όρους σύγχρονης επιχειρηματικότητας. Η επόμενη μέρα, απαιτεί λύσεις με κέντρο τον Άνθρωπο και μέσο την Τεχνολογία, και μας βρίσκει σε προνομιακή θέση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider