Το Παρίσι είναι ο κύριος χρηματοοικονομικός κόμβος για την JP Morgan στην Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Παρίσι είναι ο κύριος χρηματοοικονομικός κόμβος για την JP Morgan στην Ευρώπη
«Οι νέες εγκαταστάσεις έχουν έξι ορόφους διαπραγμάτευσης και θα βλέπουν καθημερινά όγκο συναλλαγών μεταξύ 300 και 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων»

Ο κύριος χρηματοοικονομικός κόμβος για την JP Morgan στην Ευρώπη είναι πλέον το Παρίσι, σύμφωνα με τον Διευθύνων Σύμβουλο της αμερικανικής τράπεζας Τζέιμι Ντάιμον, κατά τα εγκαίνια της νέας έδρας του χρηματοπιστωτικού κολοσσού.

«Οι νέες εγκαταστάσεις έχουν έξι ορόφους διαπραγμάτευσης και θα βλέπουν καθημερινά όγκο συναλλαγών που θα κυμαίνεται μεταξύ 300 και 400 δισ. δολαρίων», δήλωσε ο επικεφαλής της JP Morgan.

«Όλες οι ευρωπαϊκές συναλλαγές, μεταξύ των οποίων μετοχές, ομόλογα και παράγωγα θα περνούν από εδώ» δήσωσε ο Ντάιμον και πρόσθεσε πως, η τράπεζα στοχεύει να αποκτήσει 800 υπαλλήλους στα γραφεία της στο Παρίσι μέχρι το τέλος του 2022, σε σχέση με τους 260 υπαλλήλους που είχε στις αρχές του 2020.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η JP Morgan, η οποία αρχικά ήταν απρόθυμη να αυξήσει την παρουσία της στο Παρίσι λόγω των εργατικών νόμων της Γαλλίας, τελικά επέλεξε την πόλη ως κόμβο δραστηριοτήτων μετά την εκλογή του Εμμανουέλ Μακρόν το 2017.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider