Διεθνή
11-06-2021 | 18:19

JPMorgan: H Amazon θα ξεπεράσει την Walmart στο λιανεμπόριο μέσα στο 2022

Newsroom
Μοιράσου το
JPMorgan: H Amazon θα ξεπεράσει την Walmart στο λιανεμπόριο μέσα στο 2022
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Amazon βρίσκεται καθοδόν για να ξεπεράσει την Walmart ως ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής του 2022, σύμφωνα με έκθεση της JPMorgan.

Aνάμεσα στο 2014 και στο 2020, ο δείκτης GMV για τον συνολικό όγκο εμπορευμάτων της Amazon – αυξήθηκε με πολύ ταχύτερο ρυθμό και από τις αμερικανικές προσαρμοσμένες λιανικές πωλήσεις και από το αμερικανικό ηλεκτρονικό εμπόριο, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Ούτε η Amazon, ούτε η Walmart ανακοινώνουν τον GMV στα τριμηνιαία αποτελέσματα τους, αλλά η JPMorgan εκτιμά πως ο GMV της Amazon αυξάνεται ταχύτερα από τον ανταγωνιστή της στην λιανική. Η JPMorgan εκτιμά πως αυξήθηκε 41% σε ετήσια βάση, στα 316 δισ. δολάρια, ενώ της Walmart αυξήθηκε μόλις 10% στα 439 δισ. δολάρια.

«Βασισμένοι σε τρέχουσες εκτιμήσεις, θεωρούμε πως η Amazon μπορεί να ξεπεράσει την Walmart και να γίνει ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής των ΗΠΑ μέσα στο 2022», έγραψαν οι αναλυτές της JPMorgan Κρίστοφερ Χόρβερς και Νταγκ Άνμουθ. 

Η πανδημία του κορονοϊού επιτάχυνε ραγδαία την υιοθέτηση του ηλεκτρονικού εμπορίου και σταθεροποίησε την κυριαρχία της Amazon στον χώρο της λιανικής. Οι καθηλωμένοι στο σπίτι καταναλωτές στράφηκαν προς την Amazon για μια πληθώρα προϊόντων από χαρτιά υγείας έως αθλητικό εξοπλισμό. Επίσης, βασίστηκαν στην Amazon για υπηρεσίες που υπό άλλες συνθήκες δεν θα χρησιμοποιούσαν, όπως online παραδόσεις μπακαλικής.

Οι ενισχυμένες από την πανδημία πωλήσεις της Amazon την βοήθησαν να επεκτείνει το μερίδιο από την αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η JPMorgan εκτιμά πως η Amazon επέκτεινε το μερίδιο της αμερικανικής αγοράς στο 39% το 2020, αυξημένο από το 24% το 2014.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.