Tesla: Μηνύσεις από πελάτες για «αναπάντεχες αυξήσεις» στην τιμή της ηλιακής οροφής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Μηνύσεις από πελάτες για «αναπάντεχες αυξήσεις» στην τιμή της ηλιακής οροφής
Στις αρχές Απριλίου, η Tesla αύξησε σημαντικά το κόστος για την ηλιακή οροφή – σε αρκετές περιπτώσεις άνω του 50% - αφού οι αγοραστές είχαν ήδη δεσμευτεί για ακριβές προπαρασκευαστικές εργασίες.

Οι πελάτες της Tesla στην Καλιφόρνια και σε αρκετές πολιτείες της ανατολικής ακτής μηνύουν την εταιρεία για αναπάντεχες και απότομες αυξήσεις τιμών στις ηλιακές οροφές.

Για πρώτη φορά ο Έλον Μασκ αποκάλυψε την ιδέα της ηλιακής οροφής το φθινόπωρο του 2016, εβδομάδες αφότου η Tesla εξαγόρασε την εταιρεία εγκατάστασης ηλιακών πάνελ SolarCity για 2 δισ. δολάρια, μια αμφιλεγόμενη κίνηση που αμφισβητήθηκε από τους μετόχους.

Στις αρχές Απριλίου, η Tesla αύξησε σημαντικά το κόστος για την ηλιακή οροφή – σε αρκετές περιπτώσεις άνω του 50% - αφού οι αγοραστές είχαν ήδη δεσμευτεί για ακριβές προπαρασκευαστικές εργασίες, σύμφωνα με την μήνυση που κατατέθηκε την Δευτέρα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Καλιφόρνια.

«Αφού ολοκληρώθηκαν οι συμφωνίες πώλησης, και ενώ οι πελάτες έκαναν σχέδια για την εγκατάσταση, σε μια κλασσική μανούβρα αλλαγής όρων από την Tesla, ενημέρωσε τους καταναλωτές πως πρέπει να πληρώσουν προκαταβολικά μια αύξηση 50% στην τιμή της ηλιακής οροφής, αν επιθυμούν να προχωρήσουν με την εγκατάσταση – και αν δεν πληρώσουν εγκαίρως, ρισκάρουν να χάσουν την σειρά προτεραιότητας για την εγκατάσταση», σύμφωνα με την μήνυση που δημοσιεύει το Bloomberg. «Δεν είναι τίποτα λιγότερα από ένα παραπλανητικό και άδικο σχέδιο».

Ο Μασκ παραδέχτηκε πως η Tesla αύξησε την τιμή της ηλιακής οροφής, κατά την διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας τον προηγούμενο μήνα, ωστόσο είπε πως η ζήτηση για το προϊόν «παραμένει ισχυρή».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider