Διεθνή
17-05-2021 | 09:38

Έλον Μασκ: Η Tesla δεν έχει πουλήσει κανένα Bitcoin

Newsroom
Μοιράσου το
Έλον Μασκ: Η Tesla δεν έχει πουλήσει κανένα Bitcoin
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παραπληροφόρησης ο Έλον Μασκ διευκρίνησε ότι η Tesla δεν έχει προχωρήσει στην πώληση των κρυπτονομισμάτων Bitcoin που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο της. 

Η διευκρίνηση κρίθηκε απαραίτητη μετά το σχόλιο του γνωστού αναλυτή κρυπτονομισμάτων @CryptoWhale πως οι κάτοχοι Bitcoin θα «χαστουκίσουν» τον εαυτό τους όταν μάθουν πως η Tesla πούλησε τα Bitcoin που έχει στην κατοχή της. Στο οποίο ο Έλον Μασκ απάντησε μονολεκτικά λέγοντας «όντως». 

Το σχόλιο αυτό ήταν που προκάλεσε την πτώση της τιμής του κρυπτονομίσματος στις 44.956 δολάρια την Δευτέρα, πριν το άνοιγμα της αγοράς, σύμφωνα με το Coin Metrics.

Παρότι, λίγες ημέρες νωρίτερα, η ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων πως δεν θα δέχεται πλέον Bitcoin ως μέσο συναλλαγών για την αγορά των Tesla οχημάτων περιελάμβανε τη διαβεβαίωση πως η Tesla δεν πρόκειται να πουλήσει κανένα από τα bitcoin που έχει στην κατοχή της, και πως θα τα χρησιμοποιήσει ξανά «μόλις το mining κάνει την μετάβαση προς την βιώσιμη ενέργεια». Στο μεταξύ, δήλωσε πως η Tesla θα εξετάσει άλλα κρυπτονομίσματα που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια.

Εικόνα

Η Tesla σταματά να δέχεται bitcoin λόγω της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος

H Tesla αποφάσισε να αναστείλει τη χρήση του bitcoin ως μέσου πληρωμής για τα αυτοκίνητα της, εξαιτίας των επιπτώσεων που έχουν τα κρυπτονομίσματα στο περιβάλλον, ανακοίνωσε ο Έλον Μάσκ, και η τιμή των μετοχών της Tesla αλλά και του bitcoin αμέσως μετά ξεκίνησαν την πτώση.

«Η Tesla σταμάτησε τις πωλήσεις οχημάτων με bitcoin», έγραψε στο Twitter. «Ανησυχούμε για την αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για το mining των bitcoin και τις συναλλαγές, κυρίως με άνθρακα, που έχει τις χειρότερες εκπομπές από κάθε καύσιμο».

«Τα κρυπτονομίσματα είναι μια καλή ιδέα σε πολλά επίπεδα, και πιστεύουμε πως είναι πολλά υποσχόμενα για το μέλλον, αλλά δεν μπορεί να έρθει με τόσο μεγάλο κόστος για το περιβάλλον¨, συνέχισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έλον Μασκ: Η Tesla σταματά να δέχεται bitcoin λόγω της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος

Γιατί ανησυχούν όλοι για την ενεργειακή κατανάλωση του Bitcoin;

Dogecoin, Bitcoin ή Ethereum: Σε ποιο είναι καλύτερο να επενδύσετε