Ελλάδα
14-05-2021 | 16:55

Ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση δανεισμού της MIG - Τι προβλέπει η συμφωνία

Newsroom
Μοιράσου το
Ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση δανεισμού της MIG - Τι προβλέπει η συμφωνία
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού της έναντι της Τράπεζας Πειραιώς ανακοίνωσε η MIG.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, «ο χρόνος αποπληρωμής του συνόλου του δανεισμού παρατάθηκε κατά 3 έτη με δικαίωμα περαιτέρω παράτασης κατά 1 έτος κατά την διακριτική ευχέρεια της δανείστριας Τράπεζας, χωρίς ενδιάμεσες αποπληρωμές.

Το σύνολο του δανεισμού κατέστη συνεπεία της αναδιάρθρωσης μακροπρόθεσμο καθώς το κεφάλαιο προβλέπεται ότι θα αποπληρωθεί στην λήξη της διάρκειας των δανειακών συμβάσεων.

Το ονομαστικό επιτόκιο θα ανέρχεται μεσοσταθμικά ετησίως σε 1,5% έναντι 4,62% που ίσχυε το 2020, το οποίο αντιστοιχεί ετησίως σε ποσό €6,8 εκατ. (με δυνατότητα κεφαλαιοποίησης του μεγαλύτερου μέρους του), μειώνοντας σε ετήσια βάση το χρηματοοικονομικό κόστος της Εταιρίας κατά €17 εκατ. περίπου. Ειδικότερα, σε εφαρμογή της Συμφωνίας Αναδιάρθρωσης συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα:

α) Έκδοση ενός νέου Κοινού Ομολογιακού Δανείου (ΚΟΔ) αρχικού ποσού έκδοσης €281 εκατ.

β) Τροποποίηση των όρων του υφιστάμενου Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου (ΜΟΔ) σημερινού υπολοίπου €160 εκατ. Σε εξασφάλιση των απαιτήσεων της δανείστριας τράπεζας από τα ανωτέρω Ομολογιακά Δάνεια, παραχωρείται ενέχυρο Α’ και Β΄ τάξης αντιστοίχως επί του συνόλου των μετοχών (άμεσης και έμμεσης) κυριότητας της Εταιρίας έκδοσης της θυγατρικής «Attica Α.Ε. Συμμετοχών».

Με την συμφωνία βελτιώνεται σημαντικά η χρηματοοικονομική διάρθρωση της Εταιρίας όπως επίσης και οι μελλοντικές ταμειακές ροές που αφορούν την εξυπηρέτηση του δανεισμού της» καταλήγει η ανακοίνωση της MIG. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υπογραφή συμφωνίας MIG - CVC για την πώληση της VIVARTIA

Η MIG, η Γ.Σ. για Vivartia και στο… «βάθος» η ακτοπλοϊκή Attica Group

MIG: Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος Αθανάσιος Παπανικολάου

MUST READ

MIG: Μείωση πωλήσεων και EBITDA το 2020

MIG: Εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. ο Γιώργος Ευστρατιάδης