Υπόθεση Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου: Επιστολές αποκαλύπτουν ότι ορίστηκε «συμπαραστάτης» του ο «εχθρός» του

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπόθεση Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου: Επιστολές αποκαλύπτουν ότι ορίστηκε «συμπαραστάτης» του ο «εχθρός» του
Νέο επεισόδιο στην πολύκροτη υπόθεση της δικαστικής διαμάχης του Κων/νου Αγγελόπουλου και των παιδιών του, καθώς κατατέθηκε αίτηση αναίρεσης από την πλευρά του πρώτου για τον ορισμό του κ. Σκινδήλια ως συμπαραστάτη του. Απόφαση για την οποία εγείρονται ερωτήματα καθώς, σύμφωνα με επιστολές που κατέχει το Insider, αποδεικνύεται ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών είναι έως και «εχθρικές».

Μία δικαστική υπόθεση με πολλά ερωτηματικά βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά στη διαμάχη μεταξύ του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και των υιών του Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου. Το τελευταίο επεισόδιο της διαμάχης αυτής παίρνει σημαντικές διαστάσεις καθώς ο Κ. Αγγελόπουλος κατέθεσε αίτηση αναίρεσης σε απόφαση του Εφετείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία ορίζεται ως συμπαραστάτης του -κατά συνέπεια και διαχειριστής της περιουσίας του- ο δικαστικός του αντίδικος κ. Γιώργος Σκινδήλιας.

Το μεγαλύτερο εκ των ερωτηματικών προκύπτει από τον ίδιο τον ορισμό του κ. Σκινδήλια, πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Χαλυβουργικής, ως συμπαραστάτη, καθώς σύμφωνα με τρεις επιστολές που είναι στην κατοχή του «Ι», οι σχέσεις των δύο ανδρών φαίνονται έως και εχθρικές.

Οι επίμαχες επιστολές

Με επιστολή του προς τον Γ. Σκινδήλια στις 28 Μαΐου 2019, ο Κ. Αγγελόπουλος τού καταλογίζει ευθέως παράνομη συμπεριφορά, άρνηση συνεργασίας και παρακώλυση της προσπάθειας εξυγίανσης τη Χαλυβουργικής. Βασικό ζήτημα της αντιπαράθεσης αποτελούσε η μη σύγκλιση ΓΣ των μετόχων της εταιρείας.

«Αδιαφορείς πλήρως για τις εξελίξεις στην εταιρεία και αρνείσαι να συνεργαστείς μαζί μου σε βασικά θέματα. Να σου θυμίσω ότι τόσο προφορικά όσο και γραπτά από τις 2 Οκτωβρίου 2018 και 31 Ιανουαρίου 2019 σου έχω ζητήσει να λυθεί οριστικά το θέμα των εργαζομένων. Μέχρι σήμερα δεν έχεις κάνει τίποτα και το μόνο που ξέρεις είναι να ζητάς χρήματα» αναφέρει ο Κ. Αγγελόπουλος.
Και συνεχίζει: «Σε καλώ, τέλος, να αναλογιστείς την τεράστια ευθύνη που αναλαμβάνεις για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν, καθώς με την παράνομη συμπεριφορά σου παρακωλύεις την εξυγίανση της Χαλυβουργικής την οποία (όπως έχω ενημερώσει προφορικά και γραπτά) έχω ξεκινήσει με την πρόσληψη εδώ και μήνες της εταιρείας PriceWaterhouseCoopers αλλά η οποία πρακτικά έχει παγώσει λόγω της άρνησής σου να συνεργαστείς και κυρίως να συγκαλέσεις τη Γενική Συνέλευση».

Λίγους μήνες αργότερα, στις 3 Σεπτεμβρίου 2019, ο Κ. Αγγελόπουλος εξαπολύει επίθεση εναντίον του μετέπειτα ορισθέντα ως δικαστικού του συμπαραστάτη, καταλογίζοντάς του ότι αδρανεί σκοπίμως και κατ’ επανάληψη σε ζητήματα ονομαστικοποίησης μετοχών: «Σε έχω καλέσει επανειλημμένως να τακτοποιήσεις τα θέματα της ονομαστικοποιήσεως των μετοχών ώστε να εκκαθαρισθεί και να αποσαφηνισθεί η μετοχική σύνθεση της Χαλυβουργικής και να προχωρήσει η εταιρεία στα θέματα των εργαζομένων. Με πρόθεση (και για προφανείς λόγους) αδρανείς σε αυτή τη διαδικασία και έχεις φοβερές ευθύνες για το αδιέξοδο που έχεις δημιουργήσει. Να ξέρεις αυτό που λέει ο λαός ‘Το ψέμα έχει κοντά πόδια’»

Και καταλήγει ο Κ. Αγγελόπουλος: «Να συμμορφωθείς άμεσα στις ανωτέρω υποχρεώσεις σου και να πάψεις τις πρωτοφανείς παλινωδίες σου διότι υπομονή μου φτάνει στο τέλος της και θα γνωστοποιήσω δημοσίως τις πράξεις σου, ώστε να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι ποιος ευθύνεται για το σημερινό κατάντημα της εταιρείας και για την συνακόλουθη ταλαιπωρία τους».

Σε τρίτη επιστολή, με ημερομηνία 17 Οκτωβρίου 2019, ο Κ. Αγγελόπουλος απαντά σε επιστολή που φέρεται να έχει λάβει από τον Γ. Σκινδήλια την προηγούμενη μέρα και αφορά σε «διαιτητική διαδικασία κατά της ΔΕΗ ενώπιον του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου».

Ο Κ. Αγγελόπουλος επισημαίνει ότι δεν έχει ενημερωθεί για το φάκελο της διαδικασίας αν και το έχει ζητήσει προ 15μερου, την ώρα που ο Γ. Σκινδήλιας τον καλεί να πληρώσει τις δαπάνες της. Παράλληλα, του καταλογίζει ευθέως ότι «βλάπτει τα συμφέροντα της εταιρείας» ενώ ακολούθως επαναλαμβάνει ότι φέρει ευθύνες απέναντι στους εργαζομένους καθώς δεν του κοινοποιεί τις μισθολογικές καταστάσεις της εταιρείας και κατά συνέπεια δεν έχει εικόνα των απαιτούμενων δαπανών για τις απολύσεις.

Παραμένουν τα ερωτηματικά

Από μόνη της η συγκεκριμένη αλληλογραφία που αποκαλύπτει το «Ι» γεννά σημαντικά ερωτήματα αναφορικά με το πώς είναι δυνατόν ο Γ. Σκινδήλιας να έχει ρόλο συμπαραστάτη του Κ. Αγγελόπουλου. Ο ίδιος ο Κ. Αγγελόπουλος υποστηρίζει ότι ο νυν «συμπαραστάτης» του έχει έρθει σε ανοικτή δικαστική αντιδικία στο παρελθόν μαζί του.

Η δικαστική απόφαση για την τύχη της αίτησης αναίρεσης αναμένεται στις αρχές της επόμενης χρονιάς. Ωστόσο, έως τότε, τα ερωτηματικά για τον ορισμό του Γ. Σκινδήλια ως συμπαραστάτη του Κ. Αγγελόπουλου θα παραμένουν αναπάντητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider