Ελλάδα
23-04-2021 | 12:30

ΕΤΑΔ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για αξιοποίηση 78 οικοπέδων στη Στυλίδα

Newsroom
Μοιράσου το
ΕΤΑΔ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για αξιοποίηση 78 οικοπέδων στη Στυλίδα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση 78 οικοπέδν στη Στυλίδα Φθιώτιδας δημοσίευσε την Παρασκευή η  Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε.

Όπως αναφέται σε σχετική ανακοίνωση, η πρόσκληση αποσκοπεί στην ενημέρωση όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν σε επικείμενο διαγωνισμό και κυρίως στη συλλογή προτάσεων αξιοποίησης για όλα τα ακίνητα ή για κάποιο/α από αυτά.

Συγκεκριμένα, τα 78 ακίνητα είναι συνολικής έκτασης 41.401 τ.μ., με τα τετραγωνικά των επιμέρους ακινήτων να κυμαίνονται από 400 – 900 τ.μ. Όλα τα ακίνητα είναι άρτια, 46 εκ των οποίων είναι οικοδομήσιμα και τα υπόλοιπα είναι μη οικοδομήσιμα (μέχρι την απόκτηση προσώπου σε διανοιχθείσα οδό).

Σαράντα εξ αυτών χωροθετούνται στη θέση «Γρανιτσάδες», ενώ τα υπόλοιπα 38 χωροθετούνται στη θέση «Άγιος Κύρηκος». Όλα τα ακίνητα βρίσκονται εντός του τομέα Γ του εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου του Δήμου Στυλίδας.

Στόχος της ΕΤΑΔ είναι η βέλτιστη αξιοποίηση των εν λόγω εκτάσεων στο πλαίσιο ανάδειξης της Στυλίδας ως πυρήνα υπερτοπικής σημασίας και ως λιμένα της Λαμίας. Η ΕΤΑΔ απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς τα ενδιαφερόμενα μέρη, τα οποία καλούνται να υποβάλλουν τις προτάσεις τους, οι οποίες θα πρέπει να περιλαμβάνουν:

- Τον τρόπο ανάπτυξης και την επιθυμητή έκταση, λαμβάνοντας υπόψη το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο επιτρεπόμενων χρήσεων γης και όρων δόμησης

- Την επιλογή των χρήσεων που θα αναπτύξουν με τα αντίστοιχα μεγέθη δόμησης-κάλυψης

- Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και πιθανές διακριτές φάσεις ανάπτυξης

- Το ενδιαφέρον τους για μίσθωση ή εξαγορά

- Τον επιθυμητό χρόνο διάρκειας της μίσθωσης, σε περίπτωση που προταθεί αυτή η επιλογή

- Το εκτιμώμενο ύψος της επένδυσης

- Μελέτη βιωσιμότητας του επενδυτικού τους σχεδίου στην περίπτωση της μίσθωσης

- Την εμπειρία τους στην υλοποίηση, διαχείριση και λειτουργία παρόμοιων με το προτεινόμενο έργο

Οι προτάσεις των ενδιαφερομένων θα πρέπει να κατατεθούν σε κλειστό φάκελο στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, Βουλής 7, Σύνταγμα, ΤΚ 10562, Γραφείο Πρωτοκόλλου και ώρες 09.00-16.00. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων ορίζεται η Πέμπτη 24η Ιουνίου 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.