Το LinkedIn μοιράζει άδειες μετ'αποδοχών για να καταπολεμήσει το Σύνδρομο Επαγγελματικής Εξουθένωσης

Χρυσάνθη Στέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το LinkedIn μοιράζει άδειες μετ'αποδοχών για να καταπολεμήσει το Σύνδρομο Επαγγελματικής Εξουθένωσης
Τι είναι το Σύνδρομο Επαγγελματικής Εξουθένωσης και γιατί το LinkedIn δίνει μια εβδομάδα άδειας από το εργασιακό περιβάλλον;

Μια ολόκληρη εβδομάδα άδειας θα προσφέρει στους εργαζόμενους της η LinkedIn, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει το Σύβδρομο Επαγγελματικής Εξουθένωσης, γνωστό και ως «burnout».

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του CNN, η εταιρεία θα παρέχει στους 15.900 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, μία εβδομάδα άδειας μετ'αποδοχών, ξεκινώντας από σήμερα 5/4. Μία μικρή ομάδα από το προσωπικό θα συνεχίσει να εργάζεται σε ρυθμούς «προσωπικού ασφαλείας» και θα λάβει την άδεια της όταν «επιστρέψουν» οι υπόλοιποι.

Όπως φαίνεται, η εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, θέλοντας τα επαναλάβει την «δόση ενέργειας» που έλαβε το προσωπικό της μετά τις άδειες των γιορτών.

Σύνδρομο Επαγγελματικής Εξουθένωσης

Το «σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης» ή «σύνδρομο burnout» γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρο, λόγω του στρεσσογόνου τρόπου ζωής και αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Συγκεκριμένα, το «burnout» είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται από τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας προκειμένω να περιγράψουν το αίσθημα μακροχρόνιας εξάντλησης, το οποίο συνοδεύεται από μειωμένο ενδιαφέρον που σχετίζεται κυρίως με τον χώρο της εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider