Τι «παίζει» με τις μετοχές του ομίλου Κόκκαλη (Intracom, Intrakat)

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι «παίζει» με τις μετοχές του ομίλου Κόκκαλη (Intracom, Intrakat)
Στο επίκεντρο τα έργα που διεκδικεί ο όμιλος (ψηφιακά, πληροφορική, έργα της Intrasoft, αλλά και ο τομέας των υποδομών, ΣΔΙΤ κ.α.) τόσο μέσω των ευρωπαϊκών κονδυλίων (Ταμείο Ανάκαμψης κ.α.) όσο και δια των εγχώριων προγραμμάτων, που φτάνουν σε κάμποσα δις ευρώ συνολικά.

Η ανοδική κίνηση της μετοχής της Intracom, σχεδόν… ταυτόχρονα με την αντίστοιχη αφύπνιση στο ταμπλό της συγγενικής Intrakat, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τους traders που παρακολουθούν τα «χαρτιά» της Mid Cap.

Ο τίτλος της Intracom «γύρισε» τη χρονιά από τα επίπεδα των 83-84 σεντ, κινήθηκε με μικρές διακυμάνσεις, «πέρασε» σχεδόν το πρώτο μισό του Φεβρουαρίου στα επίπεδα των 0,76-0,78 ευρώ και σταδιακά ανέβασε στροφές, ιδίως μέσα στον Μάρτιο. Με αποκορύφωμα, τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα, την αντίδραση των τελευταίων συνεδριάσεων όπου ο τίτλος αναρριχήθηκε σε επίπεδα άνω των 1,15 ευρώ, με υψηλές συναλλαγές το τελευταίο δεκαήμερο, που έφταναν τις 500 χιλ, 800 χιλ. τεμάχια ή και τα 1,3 εκατ. τεμάχια.

Με αποτέλεσμα η Intracom να προσεγγίζει επίπεδα που έγραφε το καλοκαίρι του 2019 και μαζί την κεφαλαιοποίηση των 88-90 εκατ. ευρώ, δείχνοντας σας να θέλει να «γράψει» τριψήφιο νούμερο σε όρους αποτίμησης, αν και αυτά είναι θεωρητικά και μόνο «λόγια» των αναλυτών. Προφανώς, η συμπεριφορά της μετοχής, ασορτί με την κίνηση της συγγενικής Intrakat από τα 1,2 προς τα 1,65 ευρώ, αποτέλεσε θέμα για την αγορά.

Η οποία κάνει λόγο για τα έργα που διεκδικεί ο όμιλος (ψηφιακά, πληροφορική, έργα της Intrasoft, αλλά και ο τομέας των υποδομών, ΣΔΙΤ κ.α.) τόσο μέσω των ευρωπαϊκών κονδυλίων (Ταμείο Ανάκαμψης κ.α.) όσο και δια των εγχώριων προγραμμάτων, που φτάνουν σε κάμποσα δις ευρώ συνολικά. Βέβαια, η διεκδίκηση διαγωνισμών δεν σημαίνει απαραιτήτως και κατοχύρωση έργων, ωστόσο στην αγορά παρακολουθούν αυτές τις προοπτικές.

Βέβαια, το γκρουπ έχει και άλλες συμμετοχές, όπως στην εισηγμένη Κέκροψ που διεκδικεί με αξιώσεις τα εκατοντάδες στρέμματα στο Π. Ψυχικό (η γνωστή δικαστική διαμάχη με το Δημόσιο για την επίμαχη έκταση διαρκεί δεκαετίες), ενώ πρόσφατα κατατέθηκε τροπολογία με την οποία «άνοιξε ο δρόμος» και για τη μετεγκατάσταση του Καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι, project στο οποίο συμμετέχει και η πλευρά Κόκκαλη κοντά στην οικογένεια Λασκαρίδη.

Κατά πόσο αυτό το «πακέτο» δικαιολογεί την αντίδραση των μετοχών ή αν υπάρχουν και άλλες εξελίξεις που συντηρούν την «ανατιμολόγηση» των μετοχών του γκρουπ (για Intracom και Intrakat ο λόγος) προφανώς στην πορεία θα φανεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider