Ελλάκτωρ: Καταθέτει ασφαλιστικά μέτρα για Εγνατία Οδό

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελλάκτωρ: Καταθέτει ασφαλιστικά μέτρα για Εγνατία Οδό
Πληροφορίες ανέφεραν ότι η Ελλάκτωρ προτίθεται να αντιδράσει και να καταθέσει σήμερα ασφαλιστικά μέτρα για το διαγωνισμό της Εγνατίας Οδού.

Την απάντηση της… Ελλάκτωρ στο «όχι» του ΤΑΙΠΕΔ για το αίτημα που κατέθεσε ο κατασκευαστικός όμιλος για χρονική μετάθεση του διαγωνισμού της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού (έχει οριστεί η ημερομηνία υποβολής προσφορών η 1η Απριλίου), αναμένει πλέον η αγορά.

Χτεσινοβραδινές πληροφορίες, ανέφεραν ότι η Ελλάκτωρ προτίθεται να αντιδράσει και να καταθέσει σήμερα ασφαλιστικά μέτρα, καθώς θεωρεί ότι για λόγους ανταγωνισμού (περισσότερες συμμετοχές) είναι καλύτερο για την διαδικασία να υπάρξει και άλλος διεκδικητής, πλην των κοινοπραξιών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ– EGIS Projects S.A., η οποία ήταν και η μοναδική που κατέθεσε προσφορά τον Δεκέμβριο του 2020, και VINCI Highways S.A.S – VINCI Concesiones S.A.S – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, η οποία πρόσφατα ενισχύθηκε με την ΑΒΑΞ.

Σημειώνεται ότι χτες, συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, κατόπιν αιτήματος που είχε υποβάλει η Ελλάκτωρ για χρονική μετάθεση της διαδικασίας κατά έναν τουλάχιστον μήνα, καθώς ο μέχρι πρότινος εταίρος της στη διαδικασία, η Roadis, ενημέρωσε με καθυστέρηση τον κατασκευαστικό όμιλο για αδυναμία συμμετοχής στον διαγωνισμό λόγω οικονομικών ζητημάτων. Ωστόσο, το ΤΑΙΠΕΔ δεν δέχτηκε το αίτημα με συνέπεια οι υπόλοιποι διεκδικητές να ετοιμάζονται για τη «μάχη» της Πέμπτης. Με αποτέλεσμα στην Ελλάκτωρ να αποφάσισαν να κινηθούν νομικά.

Ωστόσο, μένει να φανεί πως θα εξελιχτεί η διαδικασία εφόσον τελικά κατατεθούν τα ασφαλιστικά μέτρα, τι θα αποφασίσει το αρμόδιο δικαστήριο αλλά και πως θα αντιδράσουν οι υπόλοιποι διεκδικητές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider