Εγνατία Οδός: «Όχι» από ΤΑΙΠΕΔ στο αίτημα Ελλάκτωρ για μετάθεση προσφορών

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εγνατία Οδός: «Όχι» από ΤΑΙΠΕΔ στο αίτημα Ελλάκτωρ για μετάθεση προσφορών
Το ΤΑΙΠΕΔ δεν έδωσε νέα χρονική παράταση για την υποβολή προσφορών για τον αυτοκινητόδρομο.

Την προσεχή Πέμπτη 1η Απριλίου αναμένει τις προσφορές των ενδιαφερόμενων ομίλων για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, το ΤΑΙΠΕΔ δεν έδωσε νέα χρονική παράταση για την υποβολή προσφορών για τον αυτοκινητόδρομο.

Για σήμερα είχε οριστεί συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου, κατόπιν αιτήματος που είχε υποβάλει η Ελλάκτωρ για χρονική μετάθεση της διαδικασίας κατά έναν τουλάχιστον μήνα, καθώς ο μέχρι πρότινος εταίρος της στη διαδικασία, η Roadis, ενημέρωσε με καθυστέρηση τον κατασκευαστικό όμιλο για αδυναμία συμμετοχής στον διαγωνισμό λόγω οικονομικών ζητημάτων.

Κατά συνέπεια, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ δεν έδωσε χρονική παράταση, οι προσφορές θα κατατεθούν κανονικά την προσεχή Πέμπτη και αναμένεται να δώσουν το παρών η κοινοπραξία των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ– EGIS Projects S.A., η οποία ήταν και μοναδική που κατέθεσε προσφορά στις 11 Δεκεμβρίου 2020 αλλά και η κοινοπραξία των VINCI Highways S.A.S – VINCI Concesiones S.A.S – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, η οποία πρόσφατα ενισχύθηκε με ΑΒΑΞ.

Πάντως, μένει να φανεί αν υπάρχει διάθεση αλλά και περιθώριο από πλευράς Ελλάκτωρ να κινηθεί νομικά μέσω προσφυγής με ασφαλιστικά μέτρα κ.λπ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider