Ξενογιαννακοπούλου: «Οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν για να βγει η σύνταξη τους»

Newsroom
Μοιράσου το
Ξενογιαννακοπούλου: «Οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν για να βγει η σύνταξη τους»
Σύμφωνα με την τομεάρχη Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, «τα όσα τραγικά σχεδιάζουν ο κ. Χατζηδάκης και ο κ. Μητσοτάκης, με στόχο τη διάλυση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ξεπερνούν κάθε φαντασία».

Εκ νέου επίθεση στην κυβέρνηση της ΝΔ σημειώνει την Τετάρτη η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Σε δήλωση της, η κ. Ξενογιαννακοπούλου αναφέρει πως «οι αποκαλύψεις που γίνονται καθημερινά, για τα όσα τραγικά σχεδιάζουν ο κ. Χατζηδάκης και ο κ. Μητσοτάκης, με στόχο τη διάλυση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ξεπερνούν κάθε φαντασία. Σύμφωνα με τα “Dikaiologitika”, οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν οι ίδιοι τους πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους για να τους βγάζουν τη σύνταξη από τον e-ΕΦΚΑ.

Η Ν.Δ. όχι μόνο υπερτριπλασίασε τις εκκρεμείς συντάξεις, όχι μόνο αποδείχτηκε εντελώς ανίκανη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δημιούργησε, όχι μόνο είπε ασύστολα ψέματα και εξαπάτησε ασφαλισμένους και συνταξιούχους, αλλά ετοιμάζεται να τους στείλει και τον λογαριασμό. Να τους υποχρεώνει δηλαδή να πληρώνουν για να βγάλουν τη σύνταξή τους ιδιώτες και όχι ο ΕΦΚΑ, τον οποίο η Ν.Δ. απαξιώνει και υποβαθμίζει καθημερινά.

Αποδεικνύεται έτσι περίτρανα που οδηγεί η ακραία νεοφιλελεύθερη αντίληψη απαξίωσης του Δημοσίου και ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του. Και, επειδή ο κ. Χατζηδάκης με κυνισμό δήλωσε ότι τον συνταξιούχο δεν τον ενδιαφέρει εάν την σύνταξη του θα εκδώσει ιδιώτης ή δημόσιος υπάλληλος του ΕΦΚΑ, τελικά αφορά άμεσα τον κάθε υποψήφιο συνταξιούχο που θα υποστεί τις συνέπειες και το κόστος!

Ο κ. Χατζηδάκης θέλει να ιδιωτικοποιήσει την έκδοση των συντάξεων, την οποία θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι, ενώ ο κ. Τσακλόγλου ετοιμάζει την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης που οδηγεί σε μειώσεις συντάξεων και νέα ελλείμματα.

Το σχέδιο της ΝΔ είναι ξεκάθαρο: απαξίωση, διάλυση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και των ασφαλισμένων. Το σχέδιο αυτό πρέπει να ακυρωθεί και θα ακυρωθεί από όσους πλήττει, από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους» καταλήγει η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.