Τράπεζες
24-03-2021 | 10:58

European Money Week 2021 – Τέταρτος Εθνικός Διαγωνισμός για το Χρήμα

Newsroom
Μοιράσου το
European Money Week 2021 – Τέταρτος Εθνικός Διαγωνισμός για το Χρήμα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) συμμετέχει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στο θεσμό της “European Money Week” της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας.

Στο πλαίσιο αυτό ολοκλήρωσε με επιτυχία χθες, 23 Μαρτίου 2021, τον Τέταρτο Εθνικό Διαγωνισμό Γνώσεων για το Χρήμα “European Money Quiz”. 

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μεταξύ 27 τάξεων με 305 ατομικές συμμετοχές, από 15 Γυμνάσια και 12 Λύκεια της χώρας μας ιδιωτικά και δημόσια, από τους νομούς  Αττικής,  Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κοζάνης, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου,  Πέλλας, Φθιώτιδας και Χανίων.

Στον φετινό διαγωνισμό είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε δύο νικητές για την πρώτη θέση και συγκεκριμένα:

το Τμήμα Γ3 του Γυμνασίου Εκπαιδευτήρια  Δούκα, και
την Γ΄ Τάξη του Γυμνασίου «Ιδιωτικό Γυμνάσιο Στέγκα»
του Νομού Αττικής. Ακολουθούν με σειρά κατάταξης στη δεύτερη θέση το Τμήμα Α4 του Λυκείου «Pierce – Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας» Νομός Αττικής και στην Τρίτη θέση το Τμήμα Α4  του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών «Άννα Κομνήνη» Νομός Πέλλας. 

Ο Εθνικός Διαγωνισμός για το Χρήμα, αποτελεί το πρώτο σκέλος της κοινής πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας και των μελών της για τον Χρηματοπιστωτικό Εγγραμματισμό των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων  ηλικίας 13-15 χρονών. Οι δυο μαθητές, νικητές του Εθνικού Διαγωνισμού θα εκπροσωπήσουν τα σχολεία τους και την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 20 Απριλίου 2021 στην αγγλική γλώσσα.

Η ΕΕΤ  θα προσφέρει, ως επιβράβευση στους δύο πρώτους μαθητές του Ελληνικού Διαγωνισμού από ένα προσωπικό φορητό υπολογιστή. Οι τέσσερις τάξεις που κατέκτησαν τις τρεις πρώτες θέσεις θα λάβουν ως δώρο από την ΕΕΤ από έναν σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή για το σχολείο τους.

Στόχος της ΕΕΤ, μέσω της εν λόγω πρωτοβουλίας είναι να καταστήσει τη χρηματοπιστωτική εκπαίδευση εφικτή ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Προς το σκοπό αυτό η ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα της ΕΕΤ για το European Money Quiz  θα παραμείνει ενεργή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους έτσι ώστε τα παιχνίδια γνώσεων για το Χρήμα και το ψηφιακό βιβλίο «Πρώτα Χρηματοοικονομικά Βήματα» να είναι προσβάσιμα από όλους, μαθητές, καθηγητές και γονείς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.