ΔΕΗ: Συμπληρωματική «έξοδος» στις αγορές για 75 εκατ. μέσω του ομολόγου με ρήτρα αειφορίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΗ: Συμπληρωματική «έξοδος» στις αγορές για 75 εκατ. μέσω του ομολόγου με ρήτρα αειφορίας
Επιπλέον κεφάλαια ύψους 75 εκατ. ευρώ προσδοκά να αντλήσει η ΔΕΗ από τις αγορές, ανοίγοντας εκ νέου το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο με ρήτρα βιωσιμότητας (Sustainability - Linked Bond) που εξέδωσε πρόσφατα.

Επιπλέον κεφάλαια ύψους 75 εκατ. ευρώ προσδοκά να αντλήσει η ΔΕΗ από τις αγορές, ανοίγοντας εκ νέου το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο με ρήτρα βιωσιμότητας (Sustainability - Linked Bond) που εξέδωσε πρόσφατα. Το επιτόκιο και για τις νέες ομολογίες είναι 3,875%, με λήξη το 2026.

Υπενθυμίζεται πως με το ομόλογο SLB, άντλησε τελικά από τις αγορές 650 εκατ. ευρώ, έναντι των 500 εκατ. ευρώ που προβλεπόταν αρχικώς. Η ζήτηση κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα, με τις προσφορές να υπερκαλύπτουν κατά έξι φορές τον αρχικό στόχο που είχε θέσει η εισηγμένη. Το ποσοστό συμμετοχής ξένων επενδυτών άγγιξε το 70%, ενώ το 50% της έκδοσης καλύφθηκε από υψηλού κύρους και διεθνούς εμβέλειας επενδυτές.

Στο πλαίσιο της έκδοσης, η εταιρεία έχει θέσει ως ρήτρα βιωσιμότητας τη μείωση κατά 40% των εκπομπών ρύπων έως τα τέλη του 2022 συγκριτικά με το 2019. Σε περίπτωση που δεν επιτεχυθεί αυτός ο στόχος, το «πέναλτι» που προβλέπεται είναι η επιπλέον επιβάρυνση του επιτοκίου με 50 μονάδες βάσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider