Επιχειρήσεις
10-03-2021 | 16:40

ΑΚΤΩΡ: Συνεχίζουμε να δουλεύουμε απρόσκοπτα στη Ρουμανία

Newsroom
Μοιράσου το
ΑΚΤΩΡ: Συνεχίζουμε να δουλεύουμε απρόσκοπτα στη Ρουμανία
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η κοινή στόχευση σε όλα τα στρατηγικά θέματα και η σχέση συνεργασίας και εμπιστοσύνης επιβεβαιώθηκαν για μία ακόμα φορά, στην πρόσφατη επικοινωνία μεταξύ των κ.κ. Χρήστου Παναγιωτόπουλου, εκτελεστικού προέδρου της ΑΚΤΩΡ, και Cătălin Drulă, υπουργού Μεταφορών και Υποδομών της Ρουμανίας.

Η τηλεφωνική επικοινωνία, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ των εκπροσώπων της ΑΚΤΩΡ, που κατέχει ηγετική θέση στον τομέα υποδομών της χώρας, και της κυβέρνησης της Ρουμανίας, υπογραμμίζει τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο μερών καθώς και την ιδιαίτερη σημασία όλων των μεγάλων έργων που υλοποιούνται αυτή την περίοδο στη χώρα. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας υπογραμμίστηκε ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιάγραμμα.

Η ΑΚΤΩΡ δεσμεύτηκε ότι το Sebes-Turda θα παραδοθεί το καλοκαίρι, ενώ η κατασκευή του Περιφερειακού Βουκουρεστίου θα ξεκινήσει τέλη Μαΐου. Παράλληλα, αναφέρθηκε ότι τα έργα συνεχίζονται απρόσκοπτα στον σταθμό Ilteu και τα τούνελ της Gurasada, ενώ στην περιοχή Brassov εκτελούνται τα δυο μεγάλα έργα: η σιδηροδρομική γραμμή Brassov – Sighisoara, η οποία σημειώνει πρόοδο και το LOT2 για το οποίο η εταιρεία βρίσκεται στο στάδιο παραγγελίας 4 TBM μηχανημάτων. Σημειώνεται επίσης, ότι η εταιρεία παρέδωσε πρόσφατα το έργο Baia Mare-Sighetu Marmaţiei.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε στον κ. Drulă ότι η αγορά της Ρουμανίας αποτελεί προτεραιότητα της εταιρείας, και δεσμεύτηκε με προσωπική επίβλεψη της προόδου των έργων. Τέλος, συμφωνήθηκε οι δύο πλευρές να συνεχίσουν τη συστηματική τους επικοινωνία και συνεργασία για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης υλοποίησης των προγραμματισμένων κατασκευαστικών έργων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.