Διεθνή
02-02-2021 | 21:33

«Αιχμές» Κούμπαν προς μικροεπενδυτές: Αν αντέχετε να κρατήσετε τη GameStop, κρατήστε την

Newsroom
Μοιράσου το
«Αιχμές» Κούμπαν προς μικροεπενδυτές: Αν αντέχετε να κρατήσετε τη GameStop, κρατήστε την

O Μάρκ Κούμπαν δεν είναι πεπεισμένος πως η, προκαλούμενη από το Reddit, χρηματιστηριακή φρενίτιδα από τους μικροεπενδυτές έχει φτάσει στο τέλος της.

Όταν οι πλατφόρμες συναλλαγών όπως η Robinhood ανοίξουν πάλι πλήρως για τους αγοραστές «θα δούμε από τι η WallStreetBets είναι πραγματικά φτιαγμένη. Αυτό θα το δούμε όταν αρχίσουν όλα να δουλεύουν», είπε ο Κούμπαν κατά την διάρκεια μιας συνεδρίας ερωτο-απαντήσεων «Ρωτήστε με οτιδήποτε» στο φόρουμ του Reddit.

«Αν αντέχετε να κρατήσετε την μετοχή, κρατήστε την. Εγώ δεν την έχω στην κατοχή μου, αλλά αυτό θα έκανα», έγραψε ο Κούμπαν. Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής πρόσθεσε πως δεν έχει καμία αμφιβολία ότι τα funds και οι μεγάλοι παίκτες που έχουν «σορτάρει» την GameStop στο παρελθόν, νομίζουν πως είναι πιο έξυπνοι από οποιονδήποτε άλλον στο WallStreetBets.

Οι χρήστες του Robinhood προς στιγμήν μπορούν να αποκτήσουν περιορισμένο αριθμό μετοχών με συγκεκριμένες εγγυήσεις. Έτσι οι μικροπενδυτές μπορούν να αποκτήσουν μόνο 100 μετοχές της GameStop και 1.250 μετοχές της AMC Entertainment. Μόνο πέντε τίτλοι έχουν προς το παρόν περιορισμούς.

Παράλληλα, ο Κούμπαν αναφέρει πως «δεν έχω ιδέα τι θα γίνει με τη μετοχή. Κανείς δεν ξέρει. Πιστεύω πως μόλις η Robinhood και οι άλλοι ανοίξουν την αγορά κάποιες από αυτές θα εκτιναχθούν. Απλά δεν ξέρω πόσο και αν θα συμβεί στα σίγουρα». 

Τέλος, είπε: «Πιστεύω πως οι μετοχές «σορτάρονται» επειδή οι «σορτάκηδες» ξέρουν πως οι αγοραστές, οι τύποι στο Robinhood και άλλοι σαν κι αυτούς, εμποδίζονται από το να αγοράσουν, έτσι ώστε είναι πιθανό η μετοχή θα πέσει».

Η μετοχή της GameStop καταγράφει νέο κραχ την Τρίτη καθώς καταρρέει κατά 56,20% χάνοντας 126,67 δολάρια.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.