Επιχειρήσεις
27-01-2021 | 08:59

Ποιο είναι το «Xenodocheio Milos» της Intrakat στην «καρδιά» της Αθήνας

Ποιο είναι το «Xenodocheio Milos» της Intrakat στην «καρδιά» της Αθήνας

Εντός ολίγων μηνών, ενδεχομένως μέσα στην Άνοιξη, αναμένεται να «ανοίξει τις πύλες» του ένα νέο boutique στην «καρδιά» κυριολεκτικά της Αθήνας, μετά από μια σχετική καθυστέρηση λόγω της πανδημίας αλλά και προκειμένου να «μετρηθούν» τα νέα δεδομένα στον τουρισμό.

Ο λόγος για το «Xenodocheio Milos» που κατασκευάζει η Intrakat στο κέντρο της πρωτεύουσας, στην περιοχή δίπλα στην Παλαιά Βουλή, στην οδό Κολοκοτρώνη 3-5 στην Αθήνα.

Με βάση τις αρχικές πληροφορίες το όνομα του ξενοδοχείου είχε τεθεί ως Athens Townhouse, ωστόσο, η διαχειρίστρια εταιρεία Epoque Collection φέρεται να έχει επιλέξει το όνομα «Xenodocheio Milos». Τούτο, καθώς παραπέμπει συνειρμικά σε… συνέχεια του περίφημου εστιατορίου Milos στην Αθήνα (Hilton) αλλά και των υπόλοιπων αντίστοιχων χώρων σε άλλες πόλεις ανά τον κόσμο.

Το νέο 5άστερο Xenodocheio Milos θα είναι 45 κλειδιών, στο 3ώροφο διατηρητέο κτίριο ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Αναμένονταν να ολοκληρωθεί από πέρυσι, αλλά οι διαδικασίες προχώρησαν με πιο αργό ρυθμό και λόγω των έκτακτων συνθηκών που ανέκυψαν με την πανδημία. Η Intrakat μίσθωσε το εν λόγω ακίνητο μετά από σχετικό διαγωνισμό το 2017 με σκοπό να το μετατρέψει σε boutique τουριστικό προορισμό υψηλής ποιότητας, με το κόστος της επένδυσης να φτάνει περί τα 7 εκατ. ευρώ.

 Έτσι κι αλλιώς βέβαια, ο όμιλος έχει ειδίκευση σε τουριστικά projects με ανάπτυξη ανάλογων επενδύσεων, όπως στη Μύκονο, στην Οδό Μητροπόλεως επίσης στο κέντρο της Αθήνας κ.λπ.

Πάντως, το «Xenodocheio Milos» δεν είναι η μόνη άφιξη που αναμένεται για το 2021, καθώς, εκτός συγχρονιστικού απροόπτου, έρχονται επενδύσεις άνω των 100 εκατ. ευρώ σε νέες μονάδες στο κέντρο της πρωτεύουσας από εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητα και ξενοδοχειακές αλυσίδες.

Μεταξύ αυτών, το έργο της ανακατασκευής του Σαρόγλειου Μεγάρου, στην οδό Σταδίου 65, επένδυση της Prodea σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, σε ακίνητο ιδιοκτησίας της στην περιοχή του Μοναστηρακίου, το ανανεωμένο πρώην Esperia, το La Mirage στην Ομόνοια κ.α.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.