Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Επιχειρήσεις
08-12-2020 | 17:59

Παρατείνεται ως τις 21 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων

Μοιράσου το
Παρατείνεται ως τις 21 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων

Με στόχο την ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρήσεων, όπως είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, παρατείνεται μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, το πρόγραμμα για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα – ύψους 200 εκατ. ευρώ - χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής 2014 -2020.

Η παράταση δίνεται εν αναμονή της επίσημης έγκρισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού) του αιτήματος της Περιφέρειας Αττικής για τη διεύρυνση των ΚΑΔ, καθώς και των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί από επιχειρήσεις για παράταση της καταληκτικής προθεσμίας.

Η τροποποίηση της σχετικής πρόσκλησης, με δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα επιπλέον ΚΑΔ θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Πατούλης: Προτεραιότητα η ενίσχυση όσο το δυνατόν περισσοτέρων 

Σημειώνεται ότι με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής διασφαλίστηκαν, επιπλέον 50 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα με στόχο την ενίσχυση των πολύ μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων.

Ο τρόπος και η μέθοδος διάθεσης του ποσού αυτού, θα καθοριστεί στην επικείμενη τροποποίησης της πρόσκλησης.

Συνολικά λοιπόν, το ποσό που θα διατεθεί μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 για την ενίσχυση των επιχειρήσεων της Αττικής είναι 250 εκατ. ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά: «Προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρηματικών κλάδων που πλήττονται από την πανδημία και χρήζουν έμπρακτης στήριξης. Στόχος μας είναι, αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, να ενισχύσουμε το δυνατόν περισσότερες πληττόμενες  επιχειρήσεις. Έχουμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή ότι αναγνωρίζουμε το μέγεθος των οικονομικών και λειτουργικών προβλημάτων με τα οποία είναι αντιμέτωποι λόγω της πανδημίας και σ΄ αυτό το πλαίσιο αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας για τη στήριξή τους. Για το λόγο αυτό άλλωστε έχουμε υποβάλει και στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε. αίτημα για να συμπεριληφθούν στην πρόσκληση επιπλέον ΚΑΔ πληττόμενων επιχειρήσεων, σε συνεργασία πάντα με τα συν-αρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.