«Βουτιά» τζίρου για αρτοποιεία και κρεοπωλεία τις πρώτες μέρες του lockdown

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βουτιά» τζίρου για αρτοποιεία και κρεοπωλεία τις πρώτες μέρες του lockdown
Μειωμένη είναι η αγοραστική κίνηση σε φούρνους και αρτοποιεία όπως επισημαίνουν στο insider.gr o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών.

Πτώση τζίρου που ξεπερνά το 40% καταγράφουν τις πρώτες μέρες του lockdown τα αρτοποιεία και τα κρεοπωλεία της χώρας.

Όπως λέει στο insider.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μιχάλης Μούσιος η κίνηση φούρνους είναι μειωμένη και λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων, του κλεισίματος της εστίασης αλλά και του αυξημένου ποσοστού τηλεργασίας.

«Σε σύγκριση πάντως με το πρώτο lockdown η κατάσταση θα λέγαμε ότι είναι καλύτερη καθώς τότε η πτώση έφτανε το 60-70%» τονίζει ο κ. Μούσιος.

Οι φούρνοι μάλιστα φέτος «έβγαλαν» νωρίτερα από ποτέ, ήδη από τον Οκτώβριο, μελομακάρονα και κουραμπιέδες σε μία προσπάθεια να φέρουν το εορταστικό κλίμα στην αγορά με τους καταναλωτές σιγά σιγά να αρχίζουν να ψωνίζουν.

Πτώση έως και 50% στα κρεοπωλεία

Αντίθετα στα κρεοπωλεία, οι καταναλωτές στο lockdown της άνοιξης φαίνεται ότι τις πρώτες μέρες έκαναν πιο μαζικές αγορές σε σύγκριση με τώρα.

«Ο κόσμος τότε δεν ήξερε, υπήρχε ανασφάλεια και ερχόταν στα καταστήματά μας να προμηθευτεί κρέας σε μεγαλύτερες ποσότητες. Αυτή τη φορά είχαμε αυξημένη κίνηση την Πέμπτη και την Παρασκευή με όσους έφυγαν για τα χωριά και τα εξοχικά τους καθώς και το Σάββατο» τονίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, Σταύρος Πέρρος.

Πλέον από τη Δευτέρα, η πτώση του τζίρου φτάνει το 40-50%, όπως επισημαίνει ο κ. Πέρρος. «Οι καταναλωτές δεν έχουν οικονομικά αποθέματα και επιπλέον υπάρχει αβεβαιότητα για το επόμενο διάστημα και δεν προχωρούν σε μεγάλες αγορές» προσθέτει.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί οι φούρνοι «έφεραν» νωρίτερα τα Χριστούγεννα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider