Στις 12 και 13 Νοεμβρίου το συνέδριο renewable & storage forum

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις 12 και 13 Νοεμβρίου το συνέδριο renewable & storage forum
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Νοεμβρίου σε digital μορφή.

Στη θερμότερη κυριολεκτικά περίοδο, με πολλά από τα καθοριστικά θέματα του ενεργειακού τομέα και ειδικά του τομέα της «πράσινης» ενέργειας να είναι ανοιχτά, το energypress οργανώνει για δεύτερη χρονιά το συνέδριο «renewable & storage forum» με αντικείμενο τις ΑΠΕ και την Αποθήκευση Ενέργειας.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Νοεμβρίου σε digital μορφή, όπως επιβάλλει η έκτακτη συνθήκη της πανδημίας.

Το συνέδριο θα μεταδίδεται livestreaming με ελεύθερη πρόσβαση μέσω του energypress ή απευθείας από την πλατφόρμα μετάδοσης, μετά από εγγραφή εδώ.

Σημαντικοί ομιλητές θα συμμετάσχουν στις εργασίες του συνεδρίου. Ανάμεσά τους, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Αλεξάνδρα Σδούκου, ο τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ο πρόεδρος της ΡΑΕ Αθανάσιος Δαγούμας, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, ο πρόεδρος του ΕΣΗΑΠΕ και επικεφαλής της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής Γεώργιος Περιστέρης ,ο Πρόεδρος της Solar Power Europe και επικεφαλής της ENEL Green Power Αριστοτέλης Χαντάβας, ο πρώην υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Στα θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η λειτουργία του target model, το νέο σχήμα ανταγωνιστικών διαδικασιών, το σύστημα στήριξης του ΕΛΑΠΕ, η διαμόρφωση των τιμών στη χονδρεμπορική και λιανική αγορά, οι διασυνδέσεις, οι αντοχές και οι ανάγκες των δικτύων.

Επίσης, η πρόοδος σε τεχνικό, θεσμικό και ρυθμιστικό επίπεδο όσον αφορά την αποθήκευση ενέργειας, οι τεχνολογικές εξελίξεις εναλλακτικών μορφών παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας, αλλά και τα νέα δεδομένα όσον αφορά τη χρηματοδότηση νέων σταθμών ΑΠΕ και αποθήκευσης.

Θα συζητηθούν ακόμα, θέματα που σχετίζονται με τις αντιδράσεις ανά την Ελλάδα στην εγκατάσταση ΑΠΕ, αλλά και ο ρόλος των ενεργειακών κοινοτήτων, καθώς και η συμμετοχή των καταναλωτών στο νέο ενεργειακό γίγνεσθαι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider