Όμιλος Καστελόριζο: Άνοιξε νέο εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Όμιλος Καστελόριζο: Άνοιξε νέο εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας
Το all day bar restaurant Omnivore άνοιξε με μόλις λίγους μήνες καθυστέρηση από τον αρχικό προγραμματισμό λόγω του κορονοϊού, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Τις πόρτες του άνοιξε πριν από περίπου έναν μήνα και εν μέσω πανδημίας, το νέο κατάστημα του Ομίλου «Καστελόριζο», στο κέντρο της Αθήνας.

Με τον κλάδο της εστίασης να έχει πληγεί βαρύτατα λόγω του κορονοϊού, το all day bar restaurant Omnivore, άνοιξε με μόλις λίγους μήνες καθυστέρηση από τον αρχικό προγραμματισμό στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Ο σχεδιασμός του Ομίλου Καστελόριζο για το Omnivore είχε ξεκινήσει πριν από περίπου δύο χρόνια ψάχνοντας για τον κατάλληλο χώρο, μέχρι που επιλέχθηκε ένα νεοκλασικό κτήριο στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στο οποίο επίσης στεγάζονται ένα ξενοδοχείο και σπα.

Όπως επεσήμανε ο Κώστας Παπαθεοδώρου ο οποίος επιμελήθηκε το Omnivore, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου καταστήματος, πρόκειται για μία επένδυση ύψους περίπου 300 χιλ. ευρώ η οποία ξεκίνησε να υλοποιείται τον Φεβρουάριο του 2019.

Ο προγραμματισμός, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν να λειτουργήσει τον Μάρτιο του 2020 ωστόσο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, άνοιξε τελικά τις πόρτες του μερικούς μήνες αργότερα.

Το «Omnivore», που σημαίνει παμφάγο, επιλέχθηκε ως όνομα του νέου καταστήματος, ακριβώς επειδή προσφέρει τη δυνατότητα για φαγητό από τις 8 το πρωί για πρωινό, στη συνέχεια για brunch, μεσημεριανό γεύμα και μέχρι το βράδυ, καθώς επίσης για καφέ και ποτό.

Οι επιπτώσεις κορονοϊού στον τζίρο

Η πανδημία του κορονοϊού πάντως δεν άφησε ανεπηρέαστα τα καταστήματα (12 συνολικά) του Ομίλου Καστελόριζο που δραστηριοποιείται στον κλάδο της εστίασης περισσότερα από 35 χρόνια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ομίλου Αντώνη Σταύρου η πτώση του τζίρου συνολικά αγγίζει το 45%-50%. Από το σύνολο των καταστημάτων του Ομίλου η μεγαλύτερη «βουτιά» στον τζίρο καταγράφηκε στο εστιατόριο «Ορίζοντες Λυκαβηττού» που έφτασε το 80% καθώς το συγκεκριμένο κατάστημα επηρεάστηκε ιδιαίτερα από τις μειωμένες αφίξεις τουριστών.

insider

Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις του Ομίλου την περασμένη χρονιά είχαν διαμορφωθεί περίπου στα 12-13 εκατ. ευρώ.

Ο προβληματισμός για τους επόμενους μήνες πάντως είναι ακόμη μεγαλύτερος μετά τον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας έως τις 12 τα μεσάνυχτα αλλά και το όριο των τεσσάρων ατόμων ανά τραπέζι, όπως επεσήμανε ο κ. Σταύρου. Παράλληλα έχει ξεκινήσει ήδη ο σχεδιασμός για τον χειμώνα ώστε να τοποθετηθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός για θέρμανση των εξωτερικών χώρων.

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση ο κ. Σταύρου αναγνώρισε ως σημαντικό το μέτρο της αναστολής εργασίας ενώ επεσήμανε ότι η υποχρεωτική μείωση των ενοικίων θα πρέπει να συνεχιστεί έως το τέλος τους έτους.

Σημειώνεται τέλος ότι εν μέσω πανδημίας και αμέσως μετά το lockdown αρκετά από τα καταστήματα του Ομίλου «μπήκαν» και στο delivery μέσα από τις πλατφόρμες efood και Wolt.

Διαβάστε επίσης:

Αλλάζουν τα δεδομένα για την εστίαση

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider