Η Total εξαγοράζει το μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων του Λονδίνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Total εξαγοράζει το μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων του Λονδίνου
Η Total αναμένει ότι η συναλλαγή θα κλείσει έως το τέλος του έτους.

Ο γαλλικός πετρελαϊκός «γίγαντας», Total, δήλωσε την Τρίτη ότι συμφώνησε να αγοράσει το μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων του Λονδίνου από τον γαλλικό όμιλο Bollore.

Η Total δήλωσε ότι βάσει της συμφωνίας, θα αναλάβει τη διαχείριση και τη λειτουργία του δικτύου περισσότερων από 1.600 σημείων φόρτισης στο δρόμο.

Η Total αναμένει ότι η συναλλαγή θα κλείσει έως το τέλος του έτους.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί την «αλλαγή πλεύσης» που επιχειρούν μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες προκειμένου να καταστούν ανταγωνιστικές εν μέσω της ενεργειακής μετάβασης.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Rystad Energy το λεγόμενο «Big Oil» θα χρειαστεί πόρους 111 δισ. δολαρίων σε περιουσιακά στοιχεία για την ώθηση της καθαρής ενέργειας,

Οι εταιρείες ExxonMobil, Chevron, ConocoPhillips, BP, Shell, Total, Eni και Equinor, στις οποίες αναφέρεται η μελέτη, ενδέχεται να χρειαστεί να εκποιήσουν συνδυασμένους πόρους έως 68 δισεκατομμύρια βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές, με εκτιμώμενη αξία 111 δισεκατομμύρια δολάρια και να αναλάβουν δαπάνες συνολικού ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider