Καταργεί τις πλαστικές συσκευασίες η Lego

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καταργεί τις πλαστικές συσκευασίες η Lego
Η εταιρεία διερευνά παράλληλα τρόπους ώστε τα πλαστικά τουβλάκια lego να κατασκευάζονται από εναλλακτικά υλικά, όπως για παράδειγμα από ζαχαροκάλαμο.

Στη σταδιακή κατάργηση των πλαστικών συσκευασιών για τα παιχνίδια της και την αντικατάστασή τους με χάρτινες προχωρά η Lego.

Η εταιρεία παιχνιδιών από τη Δανία, ανακοίνωσε ότι οι νέες συσκευασίες θα αρχίσουν να χρησιμοποιούνται το επόμενο έτος, στο πλαίσιο μιας επένδυσης 400 εκατ. δολαρίων σε βάθος τριετίας προκειμένου να «επιταχύνει τις πρωτοβουλίες βιωσιμότητας και κοινωνικής ευθύνης».

Τουβλάκια από ζαχαροκάλαμο

Η εταιρεία διερευνά παράλληλα τρόπους ώστε τα πλαστικά τουβλάκια lego να κατασκευάζονται από εναλλακτικά υλικά. Μια από τις λύσεις που προτείνονται είναι η κατασκευή τους από ζαχαροκάλαμο, που είναι απολύτως βιοδιασπώμενο.

Σύμφωνα με το reuters, η Lego χρησιμοποιεί περίπου 90.000 τόνους πλαστικού κάθε χρόνο για την κατασκευή των προϊόντων της, ωστόσο από το 2018 η εταιρεία έχει κατασκευάσει κάποια από τα λιγότερο «άκαμπτα» μέρη των παιχνιδιών της από εναλλακτικά υλικά.

Διαβάστε επίσης:

Johnnie Walker: Σε μπουκάλια χωρίς καθόλου πλαστικό από το 2021

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider