Πρόωρο τέλος της σεζόν «βλέπουν» οι επιχειρηματίες της εστίασης στη Χαλκιδική

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόωρο τέλος της σεζόν «βλέπουν» οι επιχειρηματίες της εστίασης στη Χαλκιδική
Η πτώση του τζίρου στα νυχτερινά κέντρα φτάνει το 80% ενώ αρκετοί επισκέπτες νεαρών ηλικιών έφυγαν την Κυριακή, όπως λέει στο insider.gr o πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης Κασσάνδρας.

Με τα νέα προστασίας κατά του κορονοϊού να τίθενται σε ισχύ από το πρωί της Παρασκευής και στην περιοχή της Χαλκιδικής, οι ιδιοκτήτες εστιατορίων, μπαρ και νυχτερινών κέντρων της περιοχής εκτιμούν πως η καλοκαιρινή σεζόν ολοκληρώνεται φέτος νωρίτερα για εκείνους.

Υπενθυμίζεται ότι το «μοντέλο Πόρου» όσον αφορά στα μέτρα, θα εφαρμοστεί από την Παρασκευή 21 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου και σε Μύκονο και Χαλκιδική ,ενώ από το περασμένο Σάββατο εφαρμόζεται σε Πάρο και Αντίπαρο.

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Χαλκιδική ήδη κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα και έως τις 7 το πρωί της επομένης μέρας ωστόσο σύμφωνα με τα νέα μέτρα θα ισχύει και ο περιορισμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα. Επιπλέον στη περιοχή αναστέλλεται κάθε είδους εκδήλωση, απαγορεύεται η συνάθροιση πολιτών άνω των 9 ατόμων ενώ καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

«Η καλοκαιρινή σεζόν για εμάς φαίνεται ότι τελειώνει τις επόμενες μέρες, μετά και τα νέα μέτρα. Η πτώση του τζίρου στα νυχτερινά κέντρα μετά τον περιορισμό του ωραρίου είχε ήδη φτάσει 80%, ενώ στην εστίαση λόγω της χαμηλής τουριστικής κίνησης αγγίζει από την αρχή της σεζόν το 60%» σημειώνει στο insider.gr o πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης Κασσάνδρας, Βασίλης Σερέτης.

Όπως επισημαίνει ο κ. Σερέτης αρκετοί επισκέπτες από τη Θεσσαλονίκη και κυρίως οι νέοι έχουν φύγει από την περιοχή έπειτα από τον περιορισμό το ωραρίου των καταστημάτων ενώ εκτιμά ότι μετά τα νέα μέτρα θα είναι δύσκολο να επιλέξει κάποιος τη Χαλκιδική για τις διακοπές του.

Υπάρχουν ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Σερέτη και τουρίστες που όπως λένε αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς μετά τους περιορισμούς και παραμένουν κανονικά στην περιοχή.

«Περιμένουμε απολύσεις και λουκέτα εάν δεν ληφθούν μέτρα στήριξης»

«Στο τέλος του Αυγούστου θεωρούμε ότι θα έχει τελειώσει η σεζόν για εμάς ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχαμε κόσμο έως και το τέλος Σεπτεμβρίου» επισημαίνει ο κ. Σερέτης.

Παράλληλα τονίζει την ανάγκη να ληφθούν μέτρα στήριξης για τους επιχειρηματίες του κλάδου σημειώνοντας ότι ήδη αρκετές επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει σε μείωση προσωπικού.

«Καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να λαμβάνονται μέτρα προστασίας για την προστασία από τον κορονοϊού αλλά πρέπει η κυβέρνηση να ανακοινώσει άμεσα μέτρα στήριξης για τον κλάδο που περιμένει του καλοκαιρινούς μήνες για να επιβιώσει» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι το φετινό καλοκαίρι αρκετά καταστήματα της περιοχής επέλεξαν να μην λειτουργήσουν ενώ οι επιχειρηματίες του κλάδου προβλέπουν ότι το επόμενο διάστημα θα έρθουν «λουκέτα».

Διαβάστε επίσης:

Κατέβασαν ρολά για το υπόλοιπο καλοκαίρι εστιατόρια και μπαρ στην Πάρο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider