Τράπεζες
16-11-2015 | 12:12

Eurobank: Στα 2,039 εκατ. μειώνεται ο στόχος της ΑΜΚ

Μοιράσου το
Eurobank: Στα 2,039 εκατ. μειώνεται ο στόχος της ΑΜΚ

Σε μείωση των κεφαλαίων που πρέπει να αντληθούν κατά την ανακεφαλαιοποίηση προχώρησε η διοίκηση της Eurobank, σε 2,039 από 2,122 εκατ. ευρώ, αναγνωρίζοντας όφελος 83 εκατ. από την ανταλλαγή ομολόγων.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου, η Eurobank ανακοινώνει ότι ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισµός (Single Supervisory Mechanism) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναγνώρισε την ανερχόµενη σε €83 εκ. δράση κεφαλαιακής ενίσχυσης που µειώνει το κεφαλαιακό έλλειµµά της, το οποίο προσδιορίστηκε από τη Συνολική Αξιολόγηση, και οφείλεται στη θετική διαφορά µεταξύ των πραγµατοποιηθέντων προ-προβλέψεων κερδών του εννιαµήνου 2015 έναντι του εκτιµώµενου ποσού που είχε συµπεριληφθεί στο βασικό σενάριο της άσκησης προσοµοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress test).

Η Eurobank ανακοινώνει επίσης ότι: α) το συνολικό ποσό των δεσµεύσεων κάλυψης που έχει λάβει από ορισµένους Επενδυτές (όπως αυτοί ορίζονται στην από 12 Νοεµβρίου 2015 ανακοίνωση της Eurobank) αυξήθηκε σε περίπου €453 εκ. από περίπου €353 εκ. ως αποτέλεσµα της µερικής εξάσκησης του δικαιώµατος που είχαν ορισµένοι εξ αυτών για περαιτέρω αύξηση του ποσού της δέσµευσης κάλυψής τους (κατά τα διαλαµβανόµενα στην εν λόγω ανακοίνωση) και β) το υπόλοιπο επιπλέον ποσό κατά το οποίο ορισµένοι από αυτούς του Επενδυτές δικαιούνται να αυξήσουν την αντίστοιχη δέσµευση κάλυψή τους ανέρχεται πλέον σε περίπου €131 εκ. από περίπου €231 εκ. Οι δεσµεύσεις κάλυψης των Επενδυτών εξακολουθούν να τελούν υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην ως άνω ανακοίνωση

Η τράπεζα ανακοίνωσε, επίσης, ότι το βιβλίο προσφορών θα παραμείνει ανοιχτό έως την Τρίτη 17 Νοεμβρίου, στις 17.00 (ώρα Ηνωμένου Βασιλείου).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.