Στα ύψη οι πωλήσεις αθλητικού εξοπλισμού εν αναμονή της επαναλειτουργίας των γυμναστήριων

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα ύψη οι πωλήσεις αθλητικού εξοπλισμού εν αναμονή της επαναλειτουργίας των γυμναστήριων
Οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων αναμένουν τις τελικές αποφάσεις σχετικά με την επαναλειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Η κατακόρυφη αύξηση που καταγράφηκε στις πωλήσεις αθλητικού εξοπλισμού τις ημέρες του lockdown συνεχίζεται και μετά την άρση των μέτρων, καθώς τα γυμναστήρια παραμένουν ακόμη κλειστά.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών IRI, την εβδομάδα που τελείωσε στις 10 Μαΐου, ανάμεσα στα προϊόντα με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση πωλήσεων στα σούπερ μάρκετ, ο αθλητικός εξοπλισμός βρέθηκε στην τέταρτη θέση με αύξηση 197,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι. Στην πρώτη θέση με τις μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων βρέθηκαν τα αντισηπτικά τζελ, όπου o τζίρος σημείωσε άνοδο 694,5%, στη δεύτερη τα συμπληρώματα διατροφής, με αύξηση 244,3% και στην τρίτη, τα υγρά μαντηλάκια με αύξηση 222,1%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα μέσα Απριλίου η κατηγορία του αθλητικού εξοπλισμού είχε καταγράψει άνοδο 341,7%. Στελέχη της αγοράς επισημαίνουν πως οι καταναλωτές προτιμούν το τελευταίο διάστημα κυρίως βαράκια, λάστιχα, μπάλες πιλάτες και στρώματα.

Αναμένουν τις αποφάσεις για το άνοιγμά τους τα γυμναστήρια

Την ίδια ώρα οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων αναμένουν τις τελικές αποφάσεις σχετικά με την επαναλειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Η προγραμματισμένη ημερομηνία βάσει όσων έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα είναι η 29η Ιουνίου ωστόσο όπως έχει αναφέρει το insider.gr την Τρίτη κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε η διοίκηση του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση συζητήθηκε το ενδεχόμενο τα γυμναστήρια να ανοίξουν νωρίτερα.

«Ο υφυπουργός μας διαβεβαίωσε ότι το θέμα βρίσκεται πλέον στον Πρωθυπουργό προκειμένου τα γυμναστήρια να ανοίξουν νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων, Δώρος Κλεοβούλου, με τον ίδιο εκτιμά να μάλιστα ότι η επαναλειτουργία θα οριστεί τελικά αρκετά νωρίτερα από την 29η Ιουνίου.

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider