Διεθνή
16-05-2020 | 09:29

Μπιλ Άκμαν: 5 συμβουλές από τον επενδυτή που έβγαλε πάνω από 2,5 δισ. δολάρια σε 3 μήνες

Μοιράσου το
Μπιλ Άκμαν: 5 συμβουλές από τον επενδυτή που έβγαλε πάνω από 2,5 δισ. δολάρια σε 3 μήνες

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Μπιλ Άκμαν και ιδρυτής της Pershing Square Capital Management κατάφερε να αυξήσει την περιουσία του και να μεταπηδήσει από την κατηγορία των εκατομμυριούχων, σε εκείνη των δισεκατομμυριούχων!

Σε μία περίοδο που οι περισσότερες εταιρείες παγκοσμίως «μετρούν» ζημιές, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Μπιλ Άκμαν και ιδρυτής της Pershing Square Capital Management κατάφερε να αυξήσει την περιουσία του και να μεταπηδήσει από την κατηγορία των εκατομμυριούχων, σε εκείνη των δισεκατομμυριούχων!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider, η Pershing Square Capital Management είχε ένα πολύ κερδοφόρο α' τρίμηνο το 2020, με τον Άκμαν να αποκομίζει κέρδη ύψους 2,6 δισ. δολαρίων από μια επένδυση ύψους 27 εκατ. δολαρίων.

Δείτε 5 συμβουλές / απόψεις που έχει μοιραστεί κατά καιρούς ο πετυχημένος επενδυτής, σύμφωνα με το Business Insider:

«Αν πιστεύω ότι έχω δίκιο, θα επιμείνω σε αυτό, μέχρι να αποδειχτεί σωστό».

«Πιστεύω ότι οι περισσότεροι επενδυτές έχουν υπερβολικά διαφοροποιημένα χαρτοφυλάκια λόγω τεμπελιάς. Σίγουρα, δεν έχουν κάνει αρκετή έρευνα. Αν έχουν 200 διαφορετικές εταιρείες σε διαφορετικούς τομείς, πόσο πιθανό είναι να ξέρουν τι συμβαίνει σε κάθε μία από αυτές, τη δεδομένη στιγμή;»

«Οι επενδύσεις δεν μπορούν να επηρεάζονται από συναισθηματικούς λόγους, μόνο τα δεδομένα και η λογική πρέπει να καθορίζουν τις αποφάσεις σου».

«Μπορεί να φαίνεσαι ανόητος, για πολύ καιρό, για κάποια επένδυση σου, πριν αρχίσεις να βγάζεις κέρδος».

«Για να γίνει πετυχημένος, πρέπει να καταλάβεις ότι δεν πρέπει να σε επηρεάζει η απόρριψη».

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.