ΗΠΑ: 5 επιτυχημένες εταιρείες που «ξεκίνησαν» εν μέσω κρίσης

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΗΠΑ: 5 επιτυχημένες εταιρείες που «ξεκίνησαν» εν μέσω κρίσης
Μερικές φορές μέσα από την κρίση «ξεπηδούν» ευκαιρίες...

Είναι γνωστό πως η κρίση «γεννά» επιχειρηματικές ευκαιρίες και αυτό φαίνεται να είναι το «μότο» που ακολούθησαν επιτυχημένες εταιρείες, όπως η Microsoft ή η Hewlett-Packard.

Πρόκειται για μερικές μόνο από τις πολλές που έκαναν τα πρώτα τους βήματα εν μέσω μεγάλων οικονομικών κρίσεων και περιόδους βαθιάς ύφεσης στην αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με το Business Insider.

Δείτε 5 διάσημες και εξαιρετικά επιτυχημένες εταιρείες που ξεκίνησαν εν μέσω κρίσης:

Η Microsoft άρχισε να δημιουργείται την περίοδο που κατέρρευσε η χρηματιστηριακή αγορά στις ΗΠΑ, το 1973. Αν και η επίσημη ίδρυση της εταιρείας έγινε το 1975 από τον Μπιλ Γκέιτς και τον Πολ Άλεν. 

Μέχρι το 1987 ο 31χρονος - τότε - Μπιλ Γκέιτς είχε γίνει ο νεότερος δισεκατομμυριούχος του κόσμου, ενώ σήμερα η αξία της Microsoft εκτιμάται πως ανέρχεται στα 1,4 τρισ. δολάρια, με περίπου 149.000 εργαζόμενους.

Η οικονομική κρίση του 2007-2009 ευνόησε τη δημιουργία αρκετών επιτυχημένων startups, όπως είναι η Uber, η Groupon, η Venmo, η Airbnb και άλλες.

Παρά τη διστακτική αρχή που μπορεί να είχαν, πλέον μετρούν αρκετά δισεκατομμύρια σε έσοδα. Όπως η Airbnb η αξία της οποίας εκτιμάται πως ήταν 31 δισ. δολάρια, το τέλος του 2019. Ωστόσο, το 2020 η Airbnb περνά δύσκολες ώρες, καθώς έχει δεχθεί καίριο πλήγμα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δεδομένης της αυξημένης εξάρτησής της από τον τουριστικό κλάδο, που έχει παγώσει διεθνώς. 

Το CNN «βγήκε στον αέρα» για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της ύφεσης του 1980. 

Συγκεκριμένα, την 1η Ιουνίου του 1980, ο Τεντ Τέρνερ σύστησε στους τηλεθεατές την ιδέα ενός τηλεοπτικού καναλιού που θα μετέδιδε ειδήσεις όλο τον 24ωρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Deadline, το 2019, το CNN μετρούσε περί το 1 εκατ. τηλεθεατές κατά τη διάρκεια της prime time.  

Η Hewlett-Packard ξεκίνησε να λειτουργεί επίσημα τον Ιανουάριο του 1939, όμως έθεσε τα θεμέλια της μέσα στην κρίση του 1937-1938. Μία περίοδος που έχει μείνει στην ιστορία, για τα υψηλά επίπεδα ανεργίας στις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της ύφεσης στην αμερικανική οικονομία, ο Ουίλιαμ Χιούλετ και ο ο Ντέιβιντ Πάκαρντ αποφάσισαν να ξεκινήσουν το δικό τους εγχείρημα και πλέον η αξία της εταιρείας εκτιμάται πως ξεπερνά τα 22 δισ. δολάρια, ενώ απασχολεί περί τους 56.000 εργαζόμενους. 

Η General Motors ιδρύθηκε το 1908 κατά τη διάρκεια μίας σημαντικής ύφεσης στις ΗΠΑ, αποτέλεσμα του οικονομικού πανικού που δημιουργήθηκε το 1907, από έναν ισχυρό σεισμό στο Σαν Φρανσίσκο και δεν έληξε μέχρι το 1910. 

Η αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε από τον Ουίλιαμ Ντουράντ και τον Τσάρλς Στιούαρτ Μότ και σήμερα η αξία της εταιρείας εκτιμάται πως ξεπερνά τα 32 δισ. δολάρια, με 164.000 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:28

Οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση drones «καμικάζι» προς την Ελλάδα

23:11

Wall Street: Η πτώση 5% των chip κοκκίνισε τους δείκτες

22:53

Ιράν: Οι δικαστικές αρχές διαψεύδουν την αποφυλάκιση Αμερικανίδας που είχε ανακοινώσει ο Τραμπ

22:35

Βρετανία: Σχεδιάζεται απαγόρευση πώλησης σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη

22:17

Μουντιάλ: «Παρών» στον τελικό Αργεντινή-Ισπανία ο Τραμπ

22:12

Μητσοτάκης: Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τα πάντα, αλλά κρύβει μεγάλους κινδύνους

21:59

Πετρέλαιο: Πτώση σχεδόν 1% αλλά παραμένει κοντά στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα

21:40

Χρυσός: Έπεσε κάτω από τα 4.000 δολάρια λόγω Ιράν και πιθανής αύξησης επιτοκίων

21:22

Απολύθηκε ο χειριστής του οτοκιού του Τραμπ επειδή έβαζε στοιχήματα για το περιεχόμενο των ομιλιών του

21:10

Η efood περνά στην SSW Partners μετά το deal της Delivery Hero με την Uber

21:02

Συλλήψεις σε Καβάλα και Κομοτηνή για πρόκληση πυρκαγιών

20:53

Χατζηδάκης: «Η ευρωπαϊκή εισαγγελία οφείλει να είναι προσεκτική»

20:42

Κύμα αμερικανικών επιθέσεων κοντά στο Ορμούζ - Λευκός Οίκος: Το Ιράν θέλει να καταλήξει σε συμφωνία

20:37

Reuters: Αμετάβλητα τα επιτόκια της ΕΚΤ στις 23 Ιουλίου - Πιθανή νέα αύξηση τον Σεπτέμβριο

20:23

Bally’s Intralot: H Deutsche Bank απέκτησε 1,9 εκατομμύρια μετοχές

20:14

Ο Ζελένσκι όρισε υπουργό Άμυνας τον ασκώντα χρέη επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) Γιεβγκένιι Χμάρα

20:12

Τι οδηγεί τους Ευρωπαίους στις κινεζικές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου

20:06

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στο Σοφό Ασπροπύργου

19:51

Παράταση έως τις 31 Ιουλίου για τις αιτήσεις ενίσχυσης αγοράς λιπασμάτων

19:43

Φωτιά στην Εργάνη Ροδόπης - Επιχειρούν εναέρια μέσα

19:29

Η Ουκρανία αρνείται την ευθύνη για την επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

19:20

Ιράν: Αμερικανικοί πύραυλοι έπληξαν το νησί Κεσμ

19:14

Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα με φόντο γεωπολιτική και μάκρο

19:01

Η Κομισιόν αξιολογεί θετικά την εφαρμογή του νέου Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου στην Ελλάδα

18:57

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Τεχνητή Νοημοσύνη

18:52

Prodea: Στις 31 Ιουλίου η πρόωρη αποπληρωμή ομολόγου 120 εκατ.

18:50

Καταγγελία της ΕΚΠΟΙΖΩ για χρεωστικές κάρτες της Εθνικής Τράπεζας

18:43

Η Τεχεράνη ζήτησε από τους Χούθι να κλείσουν την Ερυθρά, αν δεχτούν επίθεση οι ιρανικές ενεργειακές υποδομές

18:43

Ελληνικό Μετρό: Σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών για τη γραμμή 4 - Τι αποφασίστηκε

18:33

ΗΠΑ: Αυστηροποιούνται οι κανόνες για βίζες σε ξένους φοιτητές και δημοσιογράφους


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider