ΗΠΑ: 5 επιτυχημένες εταιρείες που «ξεκίνησαν» εν μέσω κρίσης

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΗΠΑ: 5 επιτυχημένες εταιρείες που «ξεκίνησαν» εν μέσω κρίσης
Μερικές φορές μέσα από την κρίση «ξεπηδούν» ευκαιρίες...

Είναι γνωστό πως η κρίση «γεννά» επιχειρηματικές ευκαιρίες και αυτό φαίνεται να είναι το «μότο» που ακολούθησαν επιτυχημένες εταιρείες, όπως η Microsoft ή η Hewlett-Packard.

Πρόκειται για μερικές μόνο από τις πολλές που έκαναν τα πρώτα τους βήματα εν μέσω μεγάλων οικονομικών κρίσεων και περιόδους βαθιάς ύφεσης στην αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με το Business Insider.

Δείτε 5 διάσημες και εξαιρετικά επιτυχημένες εταιρείες που ξεκίνησαν εν μέσω κρίσης:

Η Microsoft άρχισε να δημιουργείται την περίοδο που κατέρρευσε η χρηματιστηριακή αγορά στις ΗΠΑ, το 1973. Αν και η επίσημη ίδρυση της εταιρείας έγινε το 1975 από τον Μπιλ Γκέιτς και τον Πολ Άλεν. 

Μέχρι το 1987 ο 31χρονος - τότε - Μπιλ Γκέιτς είχε γίνει ο νεότερος δισεκατομμυριούχος του κόσμου, ενώ σήμερα η αξία της Microsoft εκτιμάται πως ανέρχεται στα 1,4 τρισ. δολάρια, με περίπου 149.000 εργαζόμενους.

Η οικονομική κρίση του 2007-2009 ευνόησε τη δημιουργία αρκετών επιτυχημένων startups, όπως είναι η Uber, η Groupon, η Venmo, η Airbnb και άλλες.

Παρά τη διστακτική αρχή που μπορεί να είχαν, πλέον μετρούν αρκετά δισεκατομμύρια σε έσοδα. Όπως η Airbnb η αξία της οποίας εκτιμάται πως ήταν 31 δισ. δολάρια, το τέλος του 2019. Ωστόσο, το 2020 η Airbnb περνά δύσκολες ώρες, καθώς έχει δεχθεί καίριο πλήγμα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δεδομένης της αυξημένης εξάρτησής της από τον τουριστικό κλάδο, που έχει παγώσει διεθνώς. 

Το CNN «βγήκε στον αέρα» για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της ύφεσης του 1980. 

Συγκεκριμένα, την 1η Ιουνίου του 1980, ο Τεντ Τέρνερ σύστησε στους τηλεθεατές την ιδέα ενός τηλεοπτικού καναλιού που θα μετέδιδε ειδήσεις όλο τον 24ωρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Deadline, το 2019, το CNN μετρούσε περί το 1 εκατ. τηλεθεατές κατά τη διάρκεια της prime time.  

Η Hewlett-Packard ξεκίνησε να λειτουργεί επίσημα τον Ιανουάριο του 1939, όμως έθεσε τα θεμέλια της μέσα στην κρίση του 1937-1938. Μία περίοδος που έχει μείνει στην ιστορία, για τα υψηλά επίπεδα ανεργίας στις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της ύφεσης στην αμερικανική οικονομία, ο Ουίλιαμ Χιούλετ και ο ο Ντέιβιντ Πάκαρντ αποφάσισαν να ξεκινήσουν το δικό τους εγχείρημα και πλέον η αξία της εταιρείας εκτιμάται πως ξεπερνά τα 22 δισ. δολάρια, ενώ απασχολεί περί τους 56.000 εργαζόμενους. 

Η General Motors ιδρύθηκε το 1908 κατά τη διάρκεια μίας σημαντικής ύφεσης στις ΗΠΑ, αποτέλεσμα του οικονομικού πανικού που δημιουργήθηκε το 1907, από έναν ισχυρό σεισμό στο Σαν Φρανσίσκο και δεν έληξε μέχρι το 1910. 

Η αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε από τον Ουίλιαμ Ντουράντ και τον Τσάρλς Στιούαρτ Μότ και σήμερα η αξία της εταιρείας εκτιμάται πως ξεπερνά τα 32 δισ. δολάρια, με 164.000 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:29

Θ. Κοντογεώργης: Θετική εξέλιξη η εκεχειρία στο Ιράν, ελπίζουμε σε ταχεία οριστική διευθέτηση

09:22

Πόλεμος στο Ιράν: «Θολή» εκεχειρία, σιγή ασυρμάτου από τον Λευκό Οίκο

09:19

Γερμανία, Ουκρανία και ΟΗΕ «καλωσορίζουν» τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στο Ιράν

09:15

Απαγόρευση social media σε ανηλίκους κάτω των 15 ετών - Σήμερα οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη

09:02

Quest: Επενδύσεις 60 εκατ. ευρώ - Τα σχέδια για την ACS και οι προοπτικές της Fourlis

08:42

Fuel Pass: Ποια ΑΦΜ κάνουν σήμερα αίτηση

08:42

Aυξημένη κίνηση και μέτρα ασφαλείας στα λιμάνια για την έξοδο του Πάσχα

08:33

Οι στοχευμένες εξαγορές της ΑΒ Βασιλόπουλος

08:24

Λευκός Οίκος: «Νίκη» για τις ΗΠΑ η κατάπαυση του πυρός με το Ιράν

08:10

Στην αγορά το ρολόι που μέτρησε τον παλμό του Thriller του Μάικλ Τζάκσον

08:06

ΡΑΑΕΥ: Δεν αλλάζουν τα συμβόλαια ρεύματος - Στο τελικό στάδιο η απόφαση για τα τιμολόγια

07:52

Μετρό Αθήνας - ΑΒΑΞ: Κρατάει (προς το παρόν) το πριμ - Το 2032 (και βλέπουμε) η ολοκλήρωση

07:43

Τσάφος: Από το έλλειμμα στην εξαγωγή ενέργειας - Πώς αλλάζει ο ενεργειακός χάρτης της Ελλάδας

07:30

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στα «ύψη» ανεκτέλεστο, παραχωρήσεις, Αττική Οδός - EBITDA 1 δισ. το 2030

07:24

Τα ρουσφέτια, οι βουλευτές «στα μανταλάκια» και η απειλή Γεωργιάδη

07:21

Προμήθειες: Τεστ ανθεκτικότητας και απαντήσεων για τις τράπεζες

07:12

Πολιτική σταθερότητα επί τρία - H ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η ΕΥΔΑΠ - Tαλαιπωρία με το Fuel Pass

02:19

Κατρακυλάει κάτω από τα 100 δολάρια το πετρέλαιο

01:43

Εκεχειρία δύο εβδομάδων με το Ιράν ανακοίνωσε ο Τραμπ - Ανοίγουν τα Στενά του Ορμούζ

23:57

Η Ρωσία επιβεβαιώνει τον θάνατο 16 Καμερουνέζων που πολεμούσαν στην Ουκρανία

23:45

Πακιστάν - Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 188 νεκροί εξαιτίας της κακοκαιρίας

23:32

ΗΠΑ: Δημοκρατικοί διερωτώνται για την ψυχική υγεία του Τραμπ μετά τις ακραίες δηλώσεις του

23:20

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Η πρόταση του Πακιστάν αναπτέρωσε το ηθικό

23:10

Η Ρωσία ανέβαλε ως το 2036 την εκτόξευση τριών αποστολών προς τη Σελήνη

22:55

Το έργο GREGY στο 7ο Συνέδριο «Power & Gas Forum» του Energypress

22:44

Τραμπ: «Είμαστε σε εντατικές συνομιλίες με το Ιράν» - Θετικά εξετάζει η Τεχεράνη την πρόταση του Πακιστάν

22:34

Μπαχρέιν: Το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας διακόπτει προσωρινά τη λειτουργία του την Τετάρτη

22:23

Πετρέλαιο: Άνοδος για WTI, πτώση για Brent λίγο πριν λήξει το τελεσίγραφο Τραμπ

22:09

Το Κουβέιτ καλεί τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους τη νύχτα «για προληπτικούς λόγους»

21:56

Η Apple σχεδιάζει foldable iPhone που θα κοστίζει πάνω από 2.000 δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider