ΗΠΑ: 5 επιτυχημένες εταιρείες που «ξεκίνησαν» εν μέσω κρίσης

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΗΠΑ: 5 επιτυχημένες εταιρείες που «ξεκίνησαν» εν μέσω κρίσης
Μερικές φορές μέσα από την κρίση «ξεπηδούν» ευκαιρίες...

Είναι γνωστό πως η κρίση «γεννά» επιχειρηματικές ευκαιρίες και αυτό φαίνεται να είναι το «μότο» που ακολούθησαν επιτυχημένες εταιρείες, όπως η Microsoft ή η Hewlett-Packard.

Πρόκειται για μερικές μόνο από τις πολλές που έκαναν τα πρώτα τους βήματα εν μέσω μεγάλων οικονομικών κρίσεων και περιόδους βαθιάς ύφεσης στην αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με το Business Insider.

Δείτε 5 διάσημες και εξαιρετικά επιτυχημένες εταιρείες που ξεκίνησαν εν μέσω κρίσης:

Η Microsoft άρχισε να δημιουργείται την περίοδο που κατέρρευσε η χρηματιστηριακή αγορά στις ΗΠΑ, το 1973. Αν και η επίσημη ίδρυση της εταιρείας έγινε το 1975 από τον Μπιλ Γκέιτς και τον Πολ Άλεν. 

Μέχρι το 1987 ο 31χρονος - τότε - Μπιλ Γκέιτς είχε γίνει ο νεότερος δισεκατομμυριούχος του κόσμου, ενώ σήμερα η αξία της Microsoft εκτιμάται πως ανέρχεται στα 1,4 τρισ. δολάρια, με περίπου 149.000 εργαζόμενους.

Η οικονομική κρίση του 2007-2009 ευνόησε τη δημιουργία αρκετών επιτυχημένων startups, όπως είναι η Uber, η Groupon, η Venmo, η Airbnb και άλλες.

Παρά τη διστακτική αρχή που μπορεί να είχαν, πλέον μετρούν αρκετά δισεκατομμύρια σε έσοδα. Όπως η Airbnb η αξία της οποίας εκτιμάται πως ήταν 31 δισ. δολάρια, το τέλος του 2019. Ωστόσο, το 2020 η Airbnb περνά δύσκολες ώρες, καθώς έχει δεχθεί καίριο πλήγμα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δεδομένης της αυξημένης εξάρτησής της από τον τουριστικό κλάδο, που έχει παγώσει διεθνώς. 

Το CNN «βγήκε στον αέρα» για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της ύφεσης του 1980. 

Συγκεκριμένα, την 1η Ιουνίου του 1980, ο Τεντ Τέρνερ σύστησε στους τηλεθεατές την ιδέα ενός τηλεοπτικού καναλιού που θα μετέδιδε ειδήσεις όλο τον 24ωρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Deadline, το 2019, το CNN μετρούσε περί το 1 εκατ. τηλεθεατές κατά τη διάρκεια της prime time.  

Η Hewlett-Packard ξεκίνησε να λειτουργεί επίσημα τον Ιανουάριο του 1939, όμως έθεσε τα θεμέλια της μέσα στην κρίση του 1937-1938. Μία περίοδος που έχει μείνει στην ιστορία, για τα υψηλά επίπεδα ανεργίας στις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της ύφεσης στην αμερικανική οικονομία, ο Ουίλιαμ Χιούλετ και ο ο Ντέιβιντ Πάκαρντ αποφάσισαν να ξεκινήσουν το δικό τους εγχείρημα και πλέον η αξία της εταιρείας εκτιμάται πως ξεπερνά τα 22 δισ. δολάρια, ενώ απασχολεί περί τους 56.000 εργαζόμενους. 

Η General Motors ιδρύθηκε το 1908 κατά τη διάρκεια μίας σημαντικής ύφεσης στις ΗΠΑ, αποτέλεσμα του οικονομικού πανικού που δημιουργήθηκε το 1907, από έναν ισχυρό σεισμό στο Σαν Φρανσίσκο και δεν έληξε μέχρι το 1910. 

Η αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε από τον Ουίλιαμ Ντουράντ και τον Τσάρλς Στιούαρτ Μότ και σήμερα η αξία της εταιρείας εκτιμάται πως ξεπερνά τα 32 δισ. δολάρια, με 164.000 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:11

Γεραπετρίτης: Συμμετέχει στην έκτακτη συνάντηση των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ

11:55

Βρετανός υπ. Άμυνας: Ιρανικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν προς την Κύπρο

11:47

Βιωσιμότητα στον τουρισμό: Aπό την αύξηση των αφίξεων στη διαχείριση των ροών

11:39

Κορκίδης: Οι 5 σημαντικότερες επιπτώσεις για την Ελλάδα από τον πόλεμο

11:27

Δασμοί Τραμπ: Το παζλ μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ - Ποια σενάρια θέλει να αποφύγει η ΕΕ

11:06

Έκτακτη σύσκεψη στο ΥΕΘΑ υπό τον Ν. Δένδια για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής

10:59

Η εκρηκτική ζήτηση για ΑΙ «απειλεί» τα φτηνά smartphones

10:50

ΥΠΕΘΟΟ: Πώς θα πάρουν «ανάσα» δανειολήπτες με ελβετικό φράγκο

10:38

Ιράν: Πεζεσκιάν και άλλοι δύο αξιωματούχοι προσωρινοί αναπληρωτές του Χαμενεΐ

10:28

Χέγκσεθ: Η επιχείρηση εναντίον του Ιράν στέλνει ένα μήνυμα προς τους εχθρούς της Αμερικής

10:20

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να αποδεσμεύσει μέρος από τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου για να συγκρατήσει τις τιμές

10:07

Ιράν εναντίων όλων - Χτυπά τις περισσότερες μοναρχίες του Κόλπου

09:47

Χρηματιστήριο Αθηνών: Το στοίχημα του 2026

09:34

Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις σε κατώτατο, επιδόματα και κλαδικούς μισθούς

09:29

Οι 6 πιο οικονομικές χώρες της Ευρώπης για να ταξιδέψετε το 2026

09:21

Eλλάδα στο ΣΑ ΟΗΕ για Μ. Ανατολή: Η αποτυχία δεν αποτελεί επιλογή

09:10

Ιράν: Η θεοκρατία στο σταυροδρόμι της επιβίωσης και της αλλαγής καθεστώτος

08:53

Κεφαλογιάννη: Τα στοιχεία της ΤτΕ επιβεβαιώνουν τη σταθερά ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού

08:38

Πρόσληψη 2.000 ανέργων με επιδότηση έως 875 ευρώ μηνιαίως - Έρχεται νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

08:28

Τραμπ: Αν το Ιράν μας χτυπήσει θα απαντήσουμε με μια δύναμη που κανείς δεν έχει ξαναδεί

08:13

Τι να σπείρω φέτος; Ο προβληματισμός του αγρότη που οδηγεί στην ακρίβεια στο ράφι…

08:00

Ιράν: Ο Ανώτατος Ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ είναι νεκρός

23:58

Επιθέσεις στο Ιράν: Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας δεν έχει διαπιστώσει «ραδιολογικές επιπτώσεις

23:37

Συλλήψεις έξι ατόμων για ναρκωτικά σε Κοζάνη και Εορδαία

23:15

Εντοπίστηκε εργαστήριο κατασκευής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων στην Αττική

22:48

Πλήγματα στο Ιράν: Η Αφρικανική Ένωση απευθύνει έκκληση για «επείγουσα αποκλιμάκωση»

22:16

Επίθεση στο Ιράν: Η τελική νίκη πλησιάζει, εκτίμησε ο γιος του τελευταίου σάχη

22:14

Τραμπ: Νεκρός ο Χαμενεΐ, ένας από τους πιο διαβολικούς ανθρώπους - "Οι βομβαρδισμοί θα συνεχιστούν"

21:47

Πακιστάν: Αρνείται ότι καταρρίφθηκε μαχητικό αεροσκάφος του στο Αφγανιστάν

21:30

Νετανιάχου: Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι ο Χαμενεΐ είναι «τελειωμένος»

gazzetta
gazzetta reader insider insider