ΗΠΑ: 5 επιτυχημένες εταιρείες που «ξεκίνησαν» εν μέσω κρίσης

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΗΠΑ: 5 επιτυχημένες εταιρείες που «ξεκίνησαν» εν μέσω κρίσης
Μερικές φορές μέσα από την κρίση «ξεπηδούν» ευκαιρίες...

Είναι γνωστό πως η κρίση «γεννά» επιχειρηματικές ευκαιρίες και αυτό φαίνεται να είναι το «μότο» που ακολούθησαν επιτυχημένες εταιρείες, όπως η Microsoft ή η Hewlett-Packard.

Πρόκειται για μερικές μόνο από τις πολλές που έκαναν τα πρώτα τους βήματα εν μέσω μεγάλων οικονομικών κρίσεων και περιόδους βαθιάς ύφεσης στην αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με το Business Insider.

Δείτε 5 διάσημες και εξαιρετικά επιτυχημένες εταιρείες που ξεκίνησαν εν μέσω κρίσης:

Η Microsoft άρχισε να δημιουργείται την περίοδο που κατέρρευσε η χρηματιστηριακή αγορά στις ΗΠΑ, το 1973. Αν και η επίσημη ίδρυση της εταιρείας έγινε το 1975 από τον Μπιλ Γκέιτς και τον Πολ Άλεν. 

Μέχρι το 1987 ο 31χρονος - τότε - Μπιλ Γκέιτς είχε γίνει ο νεότερος δισεκατομμυριούχος του κόσμου, ενώ σήμερα η αξία της Microsoft εκτιμάται πως ανέρχεται στα 1,4 τρισ. δολάρια, με περίπου 149.000 εργαζόμενους.

Η οικονομική κρίση του 2007-2009 ευνόησε τη δημιουργία αρκετών επιτυχημένων startups, όπως είναι η Uber, η Groupon, η Venmo, η Airbnb και άλλες.

Παρά τη διστακτική αρχή που μπορεί να είχαν, πλέον μετρούν αρκετά δισεκατομμύρια σε έσοδα. Όπως η Airbnb η αξία της οποίας εκτιμάται πως ήταν 31 δισ. δολάρια, το τέλος του 2019. Ωστόσο, το 2020 η Airbnb περνά δύσκολες ώρες, καθώς έχει δεχθεί καίριο πλήγμα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δεδομένης της αυξημένης εξάρτησής της από τον τουριστικό κλάδο, που έχει παγώσει διεθνώς. 

Το CNN «βγήκε στον αέρα» για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της ύφεσης του 1980. 

Συγκεκριμένα, την 1η Ιουνίου του 1980, ο Τεντ Τέρνερ σύστησε στους τηλεθεατές την ιδέα ενός τηλεοπτικού καναλιού που θα μετέδιδε ειδήσεις όλο τον 24ωρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Deadline, το 2019, το CNN μετρούσε περί το 1 εκατ. τηλεθεατές κατά τη διάρκεια της prime time.  

Η Hewlett-Packard ξεκίνησε να λειτουργεί επίσημα τον Ιανουάριο του 1939, όμως έθεσε τα θεμέλια της μέσα στην κρίση του 1937-1938. Μία περίοδος που έχει μείνει στην ιστορία, για τα υψηλά επίπεδα ανεργίας στις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της ύφεσης στην αμερικανική οικονομία, ο Ουίλιαμ Χιούλετ και ο ο Ντέιβιντ Πάκαρντ αποφάσισαν να ξεκινήσουν το δικό τους εγχείρημα και πλέον η αξία της εταιρείας εκτιμάται πως ξεπερνά τα 22 δισ. δολάρια, ενώ απασχολεί περί τους 56.000 εργαζόμενους. 

Η General Motors ιδρύθηκε το 1908 κατά τη διάρκεια μίας σημαντικής ύφεσης στις ΗΠΑ, αποτέλεσμα του οικονομικού πανικού που δημιουργήθηκε το 1907, από έναν ισχυρό σεισμό στο Σαν Φρανσίσκο και δεν έληξε μέχρι το 1910. 

Η αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε από τον Ουίλιαμ Ντουράντ και τον Τσάρλς Στιούαρτ Μότ και σήμερα η αξία της εταιρείας εκτιμάται πως ξεπερνά τα 32 δισ. δολάρια, με 164.000 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:16

Κανείς δεν κοίταζε στα παπούτσια: Το κύκλωμα των διαμαντιών που σόκαρε το Βιετνάμ

11:01

Χρηματιστήριο: Επιφυλακτικοί οι επενδυτές, νέες πιέσεις για τον Γενικό Δείκτη

10:53

Πού βρίσκεται η πιο φθηνή φοιτητούπολη της Ελλάδας

10:52

Η Uber εξαγόρασε την Delivery Hero - Mega deal 14,8 δισ. δολαρίων

10:44

Ανεξαρτητοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ η Πόπη Τσαπανίδου

10:41

Ευρωαγορές: Μεικτές τάσεις με φόντο τις γεωπολιτικές εντάσεις

10:36

Κατς: Το Ισραήλ θα διατηρήσει τις δυνάμεις του σε Γάζα, Λίβανο και Συρία

10:31

Axia - Alpha Finance: Ανεβάζει τιμή-στόχο για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 55,20 ευρώ, περιθώριο ανόδου άνω του 20%

10:28

Εξοικονομώ: Τι αλλάζει με τις προθεσμίες – Τελική εκταμίευση έως τις 31 Ιουλίου

10:26

FT: Η Αθήνα μπλοκάρει κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω Προκοπίου

10:24

Διώξεις σε 22 πρόσωπα για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – Ανάμεσά τους τέσσερις εν ενεργεία βουλευτές

10:11

ΔΥΠΑ: 76.830 ωφελούμενοι απασχόλησης και 146.556 ωφελούμενοι κατάρτισης στην Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία

10:05

Ρεκόρ καθαρών κερδών για πέμπτο σερί τρίμηνο η TSMC

10:03

Η βρετανική οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη τον Μάιο

09:54

Στρατηγική συνεργασία CrediaBank - BNP Paribas Asset Management

09:51

Εθνική Τράπεζα: Φέρνει πρώτη στην Ελλάδα τους AI Agents

09:46

Το Ιράν λέει πως το Ορμούζ είναι κόκκινη γραμμή

09:46

Πιερρακάκης: «Η κοινή ευρωπαϊκή εποπτεία είναι η μεταρρύθμιση-κλειδί της Ένωσης Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων»

09:43

ΕΕΤ: Ανακαινίζονται το καλοκαίρι επιπλέον 240 σχολεία σε όλη τη χώρα

09:28

ΕΖΑ: Μπαίνει στα αποστάγματα με το βλέμμα στην αγορά της εστίασης

09:26

Γιώργος Κώτσηρας: Κομβικής σημασίας η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και η προστασία της ανθρώπινης ζωής

09:13

ΕΒΕΠ: Το κόστος της αβεβαιότητας από τα «διόδια», τα «εμπορικά deals» και τον νέο αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ

09:01

Βρετανία: Εθνικοποιείται η British Steel για τη διασφάλιση της παραγωγής χάλυβα

08:57

Ταχιάος για βλάβες σε κτίρια της Κυψέλης: Δεν υπάρχει ζήτημα στατικής επάρκειας

08:53

Πώς αμείβονται σήμερα οι δημιουργοί μουσικής και τι αλλάζει με την Τεχνητή Νοημοσύνη

08:47

Πόσο πλούσιος είναι ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ

08:38

Πόσο «πράσινα» είναι τα εισαγόμενα πλαστικά; Το κενό ελέγχων που ανησυχεί τη βιομηχανία

08:29

Σαρωτικοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ σε 93 χώρες για κρυφά εισοδήματα από το εξωτερικό

08:20

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Τέλος χρόνου για την υποβολή Μηχανογραφικού

08:12

Γιατί δεν «πάει» Τουρκία η Jumbo - Τα σχέδια της επόμενης μέρας


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider